Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Djeca uljepšala dan korisnicima Doma za stare i nemoćne

19.10.2018. 19:07


Mališani područnog objekta Grigor Vitez, dječjeg vrtića Radost u povodu obilježavanja Dana kruha posjetili su Dom za stare i nemoćne te korisnicima veselom priredbom uljepšali dan.
– Tijekom listopada u vrtiću tradicionalno obilježavamo Dane kruha i upoznajemo djecu s različitim vrstama sjemenki i plodova zemlje, pritom ih upoznajemo sa životnim ciklusom poljoprivrednih kultura od zrna do kruha te ujedno potičemo spoznajni razvoj djeteta o plodovima zemlje našeg zavičaja. S obzirom da djelujemo kao otvoreni sustav, nakon blagoslova prikupljenih krušnih proizvoda i ove godine ostvarujemo suradnju sa užom i širom lokalnom zajednicom te na taj način doprinosimo napretku iste – kazala je odgojiteljica Ivanka Ombla. Dodala je kako u kvalitetnom, poticajnom i ugodnom okruženju vrtića Vitez djeca već od najranije dobi sudjeluju u različitim aktivnostima u povodu obilježavanja Dana kruha. Tako aktivno uče o plodovima zemlje (kukuruzu, pšenici, različitim vrstama brašna, različitim vrstama plodova zemlje…).
Odgojiteljice svih odgojnih skupina potiču kod djece pozitivne stavove i utječu na stvaranje pravilnog emocionalnog odnosa između djeteta i prirode.
– Tradicionalno posjećujemo Dom za starije i nemoćne u Zadru gdje smo s veseljem dočekani. Suradnja sa Domom za starije i nemoćne kontinuirano traje od 1995. godine i tu tradiciju ne želimo prekidati. Djeca su ovom prilikom korisnicima otpjevala vesele dječje pjesme uz prigodnu koreografiju. Nakon druženja podijelili su raznovrsne krušne proizvode, kolačiće i sl. koje su marljivo pripremili sa roditeljima kao i likovne radove koji su nastali u sklopu aktivnosti povodom obilježavanja Dana kruha – kazala je odgojiteljica Larisa Pavlović-Petani.
– Ovim putem želimo se zahvaliti djelatnicama Doma za starije i nemoćne, radnom terapeutu Mirjani Valčić i socijalnoj radnici Marini Diklić, koje su nam pripremile toplu dobrodošlicu – kazala je Maja Dešpoja.
– Cilj nam je nastaviti daljnju suradnju u sklopu realizacije projekta »Baština«. Aktivno uključivanje roditelja, kao kompetentnih sudionika odgojno-obrazovnog sustava, uvelike nam pomaže u realizaciji planiranih ciljeva i ostvarenju zajedničke misije te ih smatramo iznimno važnim čimbenicima u sukonstrukciji i realizaciji aktivnosti koje provodimo. Bez njihovog sudjelovanja ni ova plemenita gesta ne bi bila moguća niti kvalitetno provedena – zaključila je Maja Dešpoja, odgojiteljica vrtića.