Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

OKUPLJANJE NA DESNICI Zadarski Neovisni za Hrvatsku primili nove članove

19.10.2020. 12:39


Zadarskoj organizaciji Neovisnih za Hrvatsku (NHR) ovih se dana pridružilo cjelokupno vodstvo i članstvo Hrvatske konzervativne stranke Ruže Tomašić s ovog područja prepoznajući u NHR-u snažnu lokalnu političku opciju.
Čelnik stranke u Zadru, Mate Lukić, kaže kako nakon kratke stanke prouzročene epidemiološkom situacijom započinju s trenutačno najvažnijim ciljem – pripremama za lokalne izbore.
– Kao najbrojnija i najorganiziranija stranka na ovom dijelu političkog spektra u Zadru moramo pokazati ozbiljnost i odgovornost. Smanjenjem broja vijećnika za 20 ili i 25 posto, kojeg dio Vlade već najavljuje, na lokalnim izborima 2021. godine broj zadarskih gradskih vijećnika trebao bi se smanjiti sa sadašnjih 31 na 25 ili čak na 21 vijećnika, što znači da će natpolovična većina biti 13, odnosno 11 vijećnika, a ne 16 kao dosad, napominje Lukić, ističući kako je njegovoj stranci u tom smislu situacija dobra jer su pokriveni u gotovo svim gradskim mjesnim odborima.


Prisutni u većini mjesnih odbora
– U onim odborima u kojima nas nema, svakako ćemo biti organizirani već do veljače 2021. godine, budući da smo apsolutno spremni za izbore na kojima ćemo još jednom demostrirati svoju snagu. Infrastrukturu kakvu imamo na terenu ima još samo HDZ, dok je ostale stranke nemaju, a to je najveća snaga lokalnih izbora. Zadovoljan sam poslom koji sam kao vijećnik napravio zadnje tri godine, ali imamo još puno toga napraviti u preostalih osam mjeseci. Nakon što prođu dvije godine od izbora za vijeća mjesnih odbora, u prosincu 2020. preuzimamo i one mjesne odbore u kojima smo u koaliciji, što će joj dati dodatnu sinergiju, najavljuje čelnik zadarskog NHR-a.
Dodaje kako njihova stranka u ovakvoj situaciji nema razloga za brigu jer su na vrijeme krenuli u sve neophodne pripreme, zbog čega očekuju dobar rezultat na lokalnim izborima.


Projekti za život građana
– Uz sve snažne organizacije u rubnim gradskim mjesnim odborima, prisutni smo u gotovo svim ostalim odborima. Tako ovaj tjedan osnivamo temeljni ogranak Petrčane, čime dobivamo 23 ogranka potpuno spremna za lokalne izbore. Usto svo ovo vrijeme stalno radimo na projektima važnim za život naših građana, kao što je povećanje plaća odgajiteljicima u dječjim vrtićima, a imamo i projekt Musapstan te projekt POS-ovih zgrada na Novom Bokanjcu, četvrti u kojoj smo također na vlasti. Uspjeli smo i da se četvrt Gaženica preimenuje u Sinjoretovo, a radit ćemo i pritisak da se odradi sve što je obećano. Ploča je dobila nadograđenu školu, a ono što nismo uspjeli riješiti je potisak vode u ljetnim mjesecima za ove rubne dijelove grada, ističe Lukić zaključujući kako kako je iznimno zadovoljan onim što je stranka napravila zadnje tri godine.
– Još više moći ćemo napraviti nakon lokalnih izbora kad budemo još zastupljeniji.