Besplatne listopadske edukacije, ture kajacima i biciklima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
U Parku prirode Vransko jezero
Stručna vodstva započinju u prekrasnoj lučici Prosika, na samoj obali jezera. Na kanalu koji spaja jezero i more, voditelji šetnje i tura pričaju neke još neispričane priče o ribama putnicama, pticama, kamenim vršama
PP Vransko jezero
Posjetitelje čeka uživanje na jezeru

Park prirode Vransko jezero u listopadu časti besplatnim edukativnim programima, a tu su i popusti na najam kajaka i adrenalinski park, popusti na vođene ture kajacima i biciklima te besplatni edukativni programi svaku subotu i nedjelju.
Uz kupnju osnovne ulaznice i prethodnu najavu, na besplatnim edukativnim programima mogu sudjelovati individualni posjetitelji u sljedećim terminima: 14:00 h lučica Prosika – »Basna o čaplji« - kratka šetnja, storytelling i obiteljske igre. Treba ponijeti malo natjecateljskog duha i puno razbibrige; 11:00 h i 16:00 h na vidikovcu Kamenjak - »Jezero na dlanu« (upoznavanje Parka uz pratnju vodiča na poučnoj stazi vidikovac Kamenjak uz jedinstveni pogled na cijelo jezero, more i otoke). Vrijeme trajanja navedenih programa je jedan sat.
Tijekom listopada, u lučici Prosika mogu se izabrati i zanimljive ture u pratnji vodiča po promotivnim cijenama. Ture su namijenjene za manje grupe ili obitelji. Vođene ture kajacima ili biciklom traju do dva sata, a stručno vođenje za pojedince ili obitelji te igre za djecu traju jedan sat.
Stručna vodstva započinju u prekrasnoj lučici Prosika, na samoj obali jezera. Na kanalu koji spaja jezero i more, voditelji šetnje i tura pričaju neke još neispričane priče o ribama putnicama, pticama, kamenim vršama i nekadašnjem najvećem masliniku istočne jadranske obale. (zl)

Infobox (Okvir):
PP Vransko jezero u projektu Change we care
Autonomna regija Veneto bila je domaćin periodičnom sastanku 12 projektnih partnera u Porto di Pila (Rovigo) u delti rijeke Po radi pregleda dosadašnjih aktivnosti kao i dogovora o preostalim aktivnostima na projektu u kojem surađuju talijanske i hrvatske institucije. Na ovom, posljednjem sastanku partnera i Upravnog odbora projekta koji traje do kraja godine, sudjelovala je i Javna ustanova Park prirode Vransko jezero.
Sastanak je bio važna prilika da svi projektni partneri podijele do sada postignute rezultate te planiraju i usklade preostale aktivnosti do kraja projekta koji završava krajem godine, a koji između ostalog uključuje i organizaciju završne konferencije projekta.
Sudionici su također posjetili jedno od pet pilot područja projekta, dio delte rijeke Po koja administrativno pripada regiji Veneto – Sacca del Canarin gdje su saznali više o izazovima s kojima se ovo područje nosi u kontekstu klimatskih promjena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno