Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ivan Perinčić više nije trener Zadra

19.10.2021. 07:19


Nakon novog, četvrtog u nizu, poraza u ABA ligi, doživljenog u Novom Mestu od Krke Košarkaški klub Zadar se odlučio na smjenu trenera Ivana Perinčića. Vijest je to koja nije iznenadila pratitelje košarke u Zadru jer je evidentna kriza rezultata i igre kluba s Višnjika dosegla točku usijanja i naravno u takvoj gubitničkoj atmosferi obično ceh plati trener, a u ovom slučaju taj potez Uprave kluba je bio i posve razuman. U ovakvim situacijama kad ne ide uvijek je lakše smijeniti jednu osobu, nego 12 (igrača), a u Perinčićevom slučaju odgovornost za loše rezultate na otvaranju sezone definitivno ide na njegovu dušu jer je tijekom ljeta uz trenersku na sebe preuzeo i ulogu sportskog direktora po kojoj je onda odgovoran i za dovođenje igrača. S tek tri pobjede ostvarene protiv Zaboka, Cedevite Junior i Furnira te čak šest poraza (Škrljevo, Partizan, SC Derby, Cibona, Split i Krka) mladi zadarski stručnjak nije se uspio nametnuti kao osoba koja će povesti momčad prema rezultatima iz trofejne prošle sezone u kojoj je vršio funkciju prvog pomoćnika Veljku Mršiću. Stoga je njegova avantura na klupi Zadra nažalost potrajala točno mjesec dana službene sezone, a potvrda tog posve očekivanog čina stigla je jučer popodne s kratkom klupskom objavom u kojoj se uz raskidanje ugovora s Perinčićem navodi da će u večerašnjem ogledu protiv Vrijednosnica Osijek momčad Zadra s klupe predvoditi pomoćni trener Srđan Helbich.
»Ivan Perinčić više nije trener Zadra. Klub je raskinuo suradnju s Perinčićem nakon lošijih rezultata na početku sezone. Bila je velika želja kluba da se daje prilika mladom domaćem treneru, a Ivan se u svojoj dosadašnjoj karijeri pokazao kao veliki potencijal. Ivan Perinčić je izvanredan čovjek i dobar trener, bio je veliki faktor duple krune koja se osvojila prošle sezone i za to ćemo mu uvijek biti zahvalni. KK Zadar je u procesu pronalaženje novog trenera koji će biti izabran u najkraćem roku i javnost će biti pravovremeno obaviještena. Dok se ne pronađe novi trener, Srđan Helbich će voditi momčad. Ivanu se zahvaljujemo sve što je doprinio klubu i želimo mu svu sreću u nastavku karijere«, stoji u objavi KK Zadar u kojoj se nazire da je pronalaženje Perinčićevog nasljednika blizu svoga kraja, a hoće li to biti Petar Mijović (bivši trener Budućnosti), Vladimir Anzulović, Ivan Velić ili netko četvrti doznat će se vjerujemo jako brzo, posebno jer Zadra već u petak očekuje iznimno bitan abaligaški ogled na Višnjiku kontra Borca iz Čačka.
Večeras u 19 sati Vrijednosnice Osijek gost Krešinog doma
U sjeni kadrovskih promjena na klupi, košarkaše Zadra očekuje večeras nova utakmica, i to u HT Premijer ligi. Radi se o odgođenom ogledu 6. kola protiv Vrijednosnica Osijek koji počinje u 19 sati na Višnjiku. Zadrane će prema nadamo se četvrtoj pobjedi u domaćem prvenstvu s klupe povesti baš Osječanin, Srđan Helbich, koji je dobio kormilo momčadi u svoje ruke po zapovjednom lancu nakon jučerašnje smjene prvog trenera Ivana Perinčića.
– Danas nas čeka nova utakmica u HT Premijer ligi protiv Osijeka, mlade talentirane momčadi koja igra dosta agresivnu obranu i sigurno će biti jako motivirani protiv nas. Mi nemamo puno vremena za pripremu utakmice zato moramo pristupiti maksimalno fokusirani i nametnuti svoj ritam da bi došli do dva nova boda – rekao je Srđan Helbich dok je u sličnom tonu sraz sa svojim bivšim klubom najavio bek-šuter Antonio Jordano.
– Čeka nas teška utakmica, Osijek me ugodno iznenadio kako su dobro ušli u sezonu. Trener Mandić ih je dobro posložio, doveli su neka dobra pojačanja. Bit će teška utakmica, ali ponovit ću ono što govorim prije svake utakmice u HT Premijer ligi, sve ovisi o nama i kako ćemo ući u utakmicu – istaknuo je Jordano.
HT Premijer liga
6. kolo: Zadar – Vr. Osijek (19 sati), Split – Sonik P. 99:58, Zabok – Gorica 72:96, AO Škrljevo – Cibona 85:93, Cedevita J. – Alkar 104:85, Furnir – Šibenka 73:65.
1. Split       6       5       1              482:394       11
2. Cibona       6       5       1              507:426       11
3. Cedevita J.       6       5       1              532:482       11
4. AO Škrljevo       6       4       2              536:498       10
5. Gorica       6       4       2              495:465       10
6. Zadar       5       3       2              372:333       8
7. Vr. Osijek       5       3       2              417:399       8
8. Sonik P.       6       2       4              407:465       8
9. Zabok       6       2       4              443:504       8
10.Furnir       6       1       5              441:484       7
11.Šibenka       6       1       5              395:454       7
12.Alkar       6       0       6              432:555       6
Raspored 7. kola: Šibenka – Zadar, Sonik P. – Zabok, Cibona – Cedevita J., Vr. Osijek – Split, Gorica – AO Škrljevo, Alkar – Furnir.