Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Par iz Italije vožnju od Zračne luke do centra platio 660 kuna

19.10.2021. 12:38


Anonimna nam se čitateljica prije nekoliko dana javila s još jednim u nizu neugodnih iskustava koje su njezini turisti ovo ljeto iskusili sa zadarskim taksistima. Mladi je talijanski par, koji je odsjedao u apartmanu čitateljice, za vožnju od Zračne luke do centra grada platio preko 600 kuna.


Osjećaju se prevareni
– Goste sam dočekala kasno navečer i odmah sam primijetila kako su bili vidno uznemireni. Požalili su mi se kako im je taksist vožnju od aerodroma do apartmana naplatio čak 660 kuna. Kako je bilo kasno navečer, bojali su se ulaziti u raspravu s njim te su mu jednostavno platili traženi iznos, ispričala nam je čitateljica, dodajući kako joj ovo nije prvo takvo iskustvo.
– Ove mi se godine više turista nego ikada žalilo na cijene taksija. Znalo se to događati i ranijih sezona, ali nikad kao ove. Gosti mi često dolaze žalosni, jer se osjećaju prevarenima i opljačkanima. Ne znam čemu naplaćivanje tolike cijene, kada svi znamo da je uobičajena tarifa za vožnju od aerodroma do grada maksimalno 300 kuna. Ne znam je li im je naplatio noćnu vožnju ili što, ali to svakako nije u redu. Suosjećam sa svojim gostima te ih uvijek pokušam utješiti i oraspoložiti, upozoriti da ostatak puta koriste javni gradski prijevoz i taksi usluge većih tvrtki, jer su vožnje kod njih ipak jeftinije, kazala je čitateljica.
Ovakva su neugoda iskustva zadarskih turista, nažalost, postala učestala o čemu svjedoče i raniji primjeri.


Bilo je toga još…
U nekoliko navrata pisali smo o sličnim iskustvima, među kojima izdvajamo priču iz srpnja ove godine kada je jedan zadarski taksist klijentu htio naplatiti 1 200 kuna od zadarskog aerodroma do Bilog briga. Gost je tu ponudu odbio budući da mu je to bilo previše. Onda je došao drugi taksist koji je tražio 600 kuna za istu relaciju. Kako je to duplo jeftinije, gost je pristao. Cijelu priču prepričao je vlasnicima apartmana u kojem je odsjeo. Vlasnik apartmana se naljutio i zvao policiju koja je rekla da nema ništa s tim, da zovu inspekciju. Međutim, taj taksist koji ga je dovezao za 600 kuna ostavio je vizitku. Prema tome, vlasnik smještaja je znao tko je to naplatio i nazvao je broj s vizitke i zatražio da vrati 400 kuna što je ovaj i učinio.
U isto smo vrijeme prošle godine objavili i priču o mladom paru iz Njemačke koji je vožnju od bolnice do svog hotela platio više od 600 kuna. Par se iza ponoći, nakon što su dan proveli čekajući na prijemu Hitne pomoći taksijem vraćao prema svom hotelu. Oni su u potpunom šoku, umorni nakon sedam sati mrcvarenja pristali platiti tako veliki iznos. Račun za taksi uslugu nisu dobili jer za njega nisu niti pitali. Bili su izvan sebe zbog umora i gladi.
Ovakva ružna iskustva zasigurno ne promoviraju zadarski turizam u lijepom svjetlu.