Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zbog nižih temperatura pokrenut bolnički sustav grijanja

19.10.2021. 12:24


Nakon boravka u Općoj bolnici Zadar na Odjelu oftalmologije, a koji je potrajao nepuna dva dana, zaradila sam prehladu. Naime, u ta dva dana 11. i 12. listopada na tom odjelu još nije bio upaljeno grijanje. Bilo je hladno, iako sam te noći na krevetu imala dvije deke nisam spavala cijele noći, potužila se zadarska umirovljenica Bernarda Jurković, koja je, kako kaže, od sestre dobila dodatnu deku.


Zašto nema grijanja?
– Tih dana je zahladilo, bilo je burno vrijeme. Iako sam u bolnicu donijela svoju pidžamu, medicinska sestra mi je predložila da preko pidžame navučem i odjeću u kojoj sam došla na pretrage te da u njoj spavam, što sam i napravila, govori Bernarda Jurković koja je ovom prigodom pohvalila medicinske sestre s Odjela oftamologije, ali i iz cijele Opće bolnice Zadar za njihovu brigu o pacijentima, ističući kako su uslužne i ljubazne. Dodaje kako je svjesna da su sestre nemoćne po pitanju pokretanja grijanja u bolnici, ali ponavlja svoje čuđenje da grijanje tih dana nije bilo uključeno.


Odgovor iz bolnice
Informaciju o pokretanju sustava grijanja u Općoj bolnici Zadar potražili smo u zadarskoj bolnici gdje su nam odgovorili kako »početak grijanja u njihovoj ustanovi nije vezan rokom«.
– S obzirom na to da je tijekom prethodnog razdoblja došlo do osjetnog pada temperature zraka, pokrenut je sustav grijanja koji se odvija prema unaprijed utvrđenim etapama. Ispričavamo se ukoliko je došlo do neugodnosti za ovu pacijenticu, te vas obavještavamo kako je na Odjelu za oftalmologiju i optometriju grijanje u funkciji, navode iz zadarske Opće bolnice.