Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Duško Vidov SDP-ov kandidat za župana

Autor: Nives Rogoznica

18.11.2008. 23:00
Duško Vidov SDP-ov kandidat za župana

Foto: Adam VIDAS



SDP-ova kandidatkinja za zamjenicu župana je psihijatrica Renata Sabljar Dračevac, dok mjesto drugog zamjenika pripada HNS-u
SDP-ov kandidat za župana je Duško Vidov, predsjednik kaljskog ogranka i vijećnik o Općinskom vijeću Općine Kali, dok je kandidatkinja za zamjenicu župana psihijatrica dr. Renata Sabljar-Dračevac, izvijestio je predsjednik ŽO SDP-a Zadarske županije Svetko Šarić. Kandidata za drugog zamjenika župana dat će SDP-ov koalicijski partner – HNS.
Svetko Šarić bit će nositelj zajedničke liste SDP-a i HNS-a na izborima za vijećnike Županijske skupštine i time koalicijski kandidat za predsjednika Skupštine.
– Odluku o kandidatima Županijski odbor donio je jednoglasno na sjednici održanoj 17. studenog, točno šest mjeseci prije dana održavanja lokalnih izbora. Mislimo da je šest mjeseci dovoljno da se naši kandidati profiliraju i da predstave građanima program. Socijalna demokracija je sve više u modi, jer bez socijalne države nema života. Država nije ni potrebna, ukoliko nije socijalna, poručio je Šarić.
Šarić je u kratkom predstavljanju kandidata podsjetio na ratni put Duška Vidova ističući kako je kao pukovnik Bojne remontne potpore više puta pohvaljen i nagrađen od strane ministra obrane, a dobio je i Grb Grada Zadra. Sabljar-Dračevac zaposlena je u Psihijatrijskoj bolnici na Ugljanu i voditeljica je Dnevne bolnice u Zadru.
– Kao župan nastojat ću stvoriti tim stručnih i sposobnih ljudi koji će provesti program SDP-a. Program za Zadarsku županiju je u pripremi, a ono što mogu reći je da će vrednovati komparativne prednosti zaleđa, obale i otoka. Razvoj je težak i mukotrpan, ali nećemo zaboraviti ni socijalnu komponentu u našem programu što je važno za sve žitelje Zadarske županije, kazao je Vidov.
– Moje područje djelovanje bit će zdravstvo i socijalna skrb. Za mene je važno pobrinuti se za svakog ugroženog građanina. Društvo mora služiti pojednicu, pogotovo onda kada je ugrožen, a cilj mora biti stvoriti društvo sretnih pojedinaca, kazala je Sabljar-Dračevac.


 BUŠ NEĆE ZA DOŽUPANA, NEGO NAČELNIKA PAKOŠTANA


Predsjednik ŽO HNS-a Željko Kurotv – Buš kazao je za Zadarski list kako još uvijek nije donesena odluka o tome tko će biti kandidat za dožupana koalicije SDP-HNS. Ponovio je kako će on biti kandidat za načelnika Općine Pakoštane, a ne može istodobno biti kandidat za obje funkcije.