Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dvojcu zbog droge sedam godina zatvora

Autor: Irena Jurjević

18.11.2008. 23:00
Dvojcu zbog droge sedam godina zatvora

Foto: Filip BRALA



Darko Cetinić osuđen je na dulju zatvorsku kaznu jer je kod njega pronađena “respektabilna količina heroina” te pištolj, dvije digitalne vage i novac,dok je Dragutinu Janječiću kazna svedena na minimalne zatvorske okvire zbog manje količine heroina
Darko Cetinić (49) i Dragutin Janječić (37) na Županijskom sudu u Zadru proglašeni su krivima za preprodaju heroina te je tako Cetinić nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina, dok će Janječić iza rešetaka provesti dvije godine.
Kako je nakon izrečene presude, pojasnio predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman, Darko Cetinić je kriv zbog toga što je 24.listopada 2007. godine u Zadru, u svom stanu i drvarnici imao sakrivenih 154 grama heroina, 33 tablete heptanona i sveukupno oko 600 grama tvari namijenjene za miješanje s heroinom te što je 7,7 grama heroina prodao Janječiću koji ga je kupio.
Također, kako je obrazložio sudac Radman, kod Cetinića je pronađen i pištolj, dvije digitalne vage, dvadeset tisuća kuna i 210 eura, a spomenuti novac mu je i oduzet te će biti uplaćen u korist državnog proračuna. U obrazloženju presude, kako je nadalje naglasio sudac Radman, kod Cetinića je pronađena “respektabilna količina heroina”, ali i smjese za miješanje. Što se tiče Janječića kod njega je pronađen heroin za koji je utvrđeno da je istog kemijskog sastava kao i onaj koji je imao Cetinić:
– Kada se to sve uzme u obzir, jasno je da su obojica počinila djela za koja se terete – pojasnio je sudac te dodao kako Cetinić ima i mirovinu od 2.200 kuna te kako je jasno da je novac pronađen kod njega zarađen od droge.
Također, obojica osuđenika okarakterizirana su kao bezosjećajni ljudi koji gledaju samo svoju korist, a Cetiniću nije išlo u prilog niti to što je recidivist. Olakotnu okolnost zbog manje količine droge imao je pak Janječić zbog čega mu je zatvorska kazna svedena na minimalne zakonske okvire.