Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Manje treninga, više utakmica – jedva čekam!

Autor: Roman Morović

18.11.2008. 23:00
Manje treninga, više utakmica – jedva čekam!

Foto: Filip BRALA



Budućnost je odlična momčad, a pokazuju to i njihovi rezultati ove sezone kako u NLB ligi tako i kvalifikacijama za Eurokup. Ipak, ja čvrsto vjerujem u moju momčad, imamo odlične igrače i budemo li igrali kako najbolje znamo ne moramo se bojati nikoga, kazao je Johnson
Brzo leti vrijeme. Već prekosutra košarkaši Zadra gostuju u Podgorici i tom utakmicom za njih konačno započinje ritam od dvije utakmice tjedno. Zašto konačno? Zato što je većina njih, ako ne i svi, željno priželjkivala period kada će biti više igre, a manje treninga. Slična je situacija i kada je u pitanju “sedma sila”. Puno više utakmica, puno više zanimljivih zbivanja, više različith momčadi za analizirati i razbijanje jedne tjedne monotonije koja se stvarala iščekujući subotnju prvenstvenu utakmicu.
– Jedva čekam. Bit će više utakmica i to mi je puno draže. Sada puno više treniramo, igramo malo međusobno i veselim se što ćemo od petka imati puno više utakmica. Mislim da je to bolje i za momčad i za navijače – mišljenja je Juby Johnson.
Red letenja, budući da Zadrani (konačno!) najvjerojatnije u Podgoricu putuju zrakoplovom, je sljedeći. Dakle, Podgorica u petak, zatim u Dvoranu Krešimira Ćosića stižu Maroussi (utorak) i FMP (subota), pa onda dva uzastopna gostovanja u Rigi i Beogradu (Zvezda). Puno je to teških utakmica i zato treneru Petroviću svaki igrač u rotaciji vrijedi suhog zlata. Rančić je za sada izvan stroja (vidi okvir), a dobra vijest je što se Juby Johnson vratio na utakmici sa Zagrebom i više ne osjeća probleme s preponama.
Ozljeda stvar prošlosti
– Drago mi je da sam konačno zaigrao i jako sam sretan što sam ponovno dio momčadi. Ozljeda je ostavila malo traga pa sam pred kraj bio malo umoran, ali najvažnije je da smo pobijedili. Nisam igrao deset dana i to svakako nije dobro za bilo kojeg igrača. Teško mi je sada reći hoće li i koliko to imati utjecaja na moju igru, ali nadam se da neće – kaže miljenik zadarske publike i dodaje kako ne voli govoriti da je ozljeda iza njega jer se takve stvari nikad sa sigurnošću ne znaju.
Već smo rekli kako će novi raspored košarkaša Zadra i s novinarske točke gledišta biti puno zanimljiviji. Stoga ćemo prošloj utakmici sa Zagrebo posvetiti tek jednu rečenicu.
– Sjajna momčadska košarka. Tako bih opisao utakmicu protiv Zagreba. Dobro smo počeli i tko kod bi ušao dao je svoj obol velikoj pobjedi na kraju – kratko će Juby.
Premda igra Zadra već sada ima glavu i rep, trener Petrović ima još dosta posla, naročito kada je u pitanju igra na gostovanjima. Upravo zato će ovaj ispit u Podgorici biti vrlo važno položiti. Jer bez gostujućih pobjeda nema ni velikih rezultata.
Kemija
– Ljudi moraju razumjeti da se mi još uvijek nismo dovoljno uigrali. Došlo je sedam novih igrača u odnosu na prošlu sezonu i još uvijek nemamo onu “kemiju” unutar momčadi kakvu bismo trebali imati. Mislim da ćemo, kako vrijeme bude odmicalo, sa svakom novom utakmicom, biti sve bolji i bolji. Siguran sam da nas očekuje dobra budućnost.
A Budućnost u prošlosti nije Zadranima ostala baš u lijepom sjećanju. Prošle sezone Zadar je u Podgorici nastradao sa 100-73 (treća četvrtina: 27-8), a malo je momčadi koje su uspjele Zadru u 40 minuta postići sto ili više koševa. U regionalnoj ligi uspjelo je to samo Splitu (dvaput u prve dvije sezone), Maccabiju (u onoj veličanstvenoj pobjedi Zadra 115-110), jednom Ciboni te po dvaput Zvezdi i upravo Budućnosti.
– Prošla godina je prošla. Mislim da taj rezultat neće imati nikakvog utjecaja na ovu utakmicu. Kada igra Zadar, tko god stajao na suprotnoj strani, ja vjerujem da možemo pobijediti. Da ne vjerujem vjerojatno ne bih igrao košarku – kaže Johnson i dodaje.
– Budućnost je odlična momčad, a pokazuju to i njihovi rezultati ove sezone kako u NLB ligi tako i kvalifikacijama za Eurokup. Ipak, ja čvrsto vjerujem u moju momčad, imamo odlične igrače i budemo li igrali kako najbolje znamo ne moramo se bojati nikoga.


 I GOSPOĐA JOHNSON VOLI ZADAR


Jubyu je Zadar već odavno postao drugi dom, a kada ode u SAD nerijetko zna reći da mu Zadar strašno fali i kako jedva čeka povratak. Ove godine u Zadar je došla i gospođa Johnson. Kako se ona osjeća tu?
– Ona je bila ovdje već nekoliko mjeseci prošle godine i jako joj se sviđa Zadar. Već je stekla prijatelje koji su joj još više pomogli da se u Zadru osjeća kao kod kuće – kazao je Juby kojega smo priupitali još jedno malo pitanje.
Što misliš o publici u “obiteljskom Vipu” koju neki od milja već zovu novim jugom?
– Odlični su, zabavni i uvijek me nasmiju – sa smiješkom će Juby.