Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Možemo i hoćemo pobijediti u Podgorici

Autor: Roman Morović

18.11.2008. 23:00
Možemo i hoćemo pobijediti u Podgorici

Foto: Filip BRALA



Oni su na svom terenu vrlo jaki što su već i pokazali pobijedivši u svim utakmicama do sada kod kuće. Imaju veliku podršku navijača i mislim da su, uz Helios, jedna od najagresivnijih momčadi ove lige – ističe Ivanov
Konačno će košarkaši Zadra na jedno putovanje izvan granica Hrvatske avionom. Znači li to da se KK Zadar polako izdiže na jednu višu razinu funkcioniranja ili je ovo samo izuzetak, saznat ćemo vrlo brzo jer Zadrane uskoro očekuju putovanja u Letoniju, Grčku, Francusku pa ako baš hoćemo i u Beograd i ne bi bilo zgorega kada bi na ta, nešto duža putovanja igrači putovali avionom umjesto autobusom, kako bi uoči utakmice sačuvali prijeko potrebnu svježinu i snagu.
– To je velika stvar za nas i pokazuje jednu veliku profesionalnost kluba. Zaista smo zahvalni ljudima iz kluba koji su nam to omogućili i nadam se da ćemo im moći zahvaliti pobjedom – kaže Dejan Ivanov.
Pobjedu u Podgorici neće biti nimalo lako ostvariti, a svjesni su toga i igrači i trener Petrović. Do sada su na Morači stradali Olimpija, Split, Bosna i Helios, a zanimljivo je kako je upravo momčad iz Domžala do sada bila najbliža iznenađenju (90-86).
– Oni su na svom terenu vrlo jaki što su već i pokazali pobijedivši u svim utakmicama do sada kod kuće. Imaju veliku podršku navijača i mislim da su, uz Helios, jedna od najagresivnijih momčadi ove lige. Svjesni smo da će to biti jedna vrlo teška utakmica, ali vjerujem u moju momčad i mislim da možemo do pobjede.
Jedine momčadi koje su prošle sezone slavile u Podgorici bile su ljubljanska Olimpija, beogradski Partizan i Split za koji su Perić, Garnett i Ivanov kombinirano ubacili 41 koš od splitskih 77.
– Tu smo utakmicu dobili upravo zato što smo igrali vrlo agresivno. Zbog toga su oni imali puno grešaka, izgubljenih lopti i isforsiranih šutova, što smo mi iskoristili na kraju i pobijedili. Kao i u svakoj utakmici važno je zadržati koncentraciju svih 40 minuta, a već smo pokazali da kada smo pravi možemo pobijediti svakoga.
Upravo će koncentracija biti jedna od najvažnijih stvari na koje će se trener Petrović morati usredotočiti. Jer upravo je pad koncentracije u završnici Zadrane koštao poraza u Beogradu i Vršcu. Uz pretpostavku da će i utakmica u Podgorici biti slična, dakle, neizvjesna do samoga kraja, svaka će osvojena lopta biti dragocjena, a svaka izgubljena može značiti da dva boda ostaju domaćinu. U svakom slučaju bilo bi jako dobro kada bi Zadar, nakon pobjede u Zagrebu, konačno otrgnuo još dva boda na gostovanju što bi dodatno podiglo samopouzdanje momčadi uoči dvostrukog ritma koji je pred njima.
– Cijela momčad željno očekuje početak ovog perioda kada ćemo igrati više utakmica. Mislim da je svakom košarkašu draže kada igra što više utakmica, a to će biti dobra stvar i za naše navijače. Pred nama je puno jakih i kvalitetnih utakmica što u NLB ligi što u Eurokupu i mislim da ćemo pokazati koliko vrijedi ova momčad – zaključio je Ivanov.
 


 GEČEVSKI OK, RANČIĆ NE JOŠ


Liječnički bilten kaže da kapetan Todor Gečevski više ne osjeća toliku bol u prstu i jučer je normalno trenirao, dok Damir Rančić zbog bolova u leđima još uvijek trenira odvojeno od momčadi. Svi ostali zdravi su i na raspolaganju treneru Petroviću.




 DJECA BUDUĆNOSTI


Nakon što je FMP doveo izraelskog reprezentativca Guya Pninia, Budućnost je, uz Hemofarm i Zagreb, ostala jedina momčad regionalne lige koja igra isključivo s domaćim igračima. Valja istaknuti kako momčad iz Podgorice u svom sastavu ima čak pet igrača iz vlastitog omladinskog pogona, od kojih su neki (Dašić, Maraš, Popović) standardni prvotimci, dok su Šutulović i Mijatović uglavnom dobivali priliku kada bi utakmica već bila riješena. Vladimiru Dašiću, koji je do sada bio ponajbolji pojedinac momčadi, tek je 20 godina, Marašu 21, a Popoviću 23.