Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nastavak puta humanosti

Autor: Jelica Farkaš

18.11.2008. 23:00
Nastavak puta humanosti

Foto: Jelica FARKAŠ



Na ovoj izbornoj skupštini za novog predsjednika ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Božo Došen, a dva potpredsjednika su Svemir Jeržebek i Siniša Filipović
Održana je redovita Izborna skupština Gradskog društva Crvenog križa Biograd. Na skupštini je podneseno izvješće o dosadašnjem radu, usvojen je plan rada za iduće četverogodišnje razdoblje te izabrano novo vodstvo i radna tijela skupštine.
Iz izvješća o radu u proteklom periodu, koje je podnio predsjednik Božo Došen, rečeno je kako je Gradsko društvo Crvenog križa humanitarna udruga koja ima status pravne osobe koja svojim djelovanjem pokriva grad Biograd te općine Sveti Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon i Pašman. Slijedom toga sve djelatnosti propisane Statutom i Zakonom o Hrvatskom Crvenom križu realiziraju se preko svojih ustrojstvenih oblika i volontera bez kojih ne bi bilo moguće odraditi sve zadaće i odgovoriti na potrebe sredine pomažući onima kojima je pomoć potrebna. Tijekom protekle četiri godine, rečeno je zatim, provedeno je niz programa, a među prvima onaj humanitarni, zatim dobrovoljno darivanje krvi, prva pomoć, služba traženja, mladež Crvenog križa te medijsko praćenje rada Crvenog križa.
U sklopu humanitarnog programa provedene su redovite aktivnosti pružanja humanitarne pomoći, pomoći njege u kući, upoznavanja građana s opasnostima od mina kao i onih za veću sigurnost u prometu. Tu je i neizostavna djelatnost dobrovoljnog darivanja krvi kao i program prve pomoći koji obuhvaća program osposobljavanja kandidata za vozače u autoškolama, zatim radnika za pružanje prve pomoći na radu kao i programe prve pomoći za natjecanje mladeži te jednako značajne one na planu zaštite zdravlja. Služba traženja i mladež Crvenog križa također su značajni programi koji su se tijekom protekle četiri godine provodili na čitavom području djelovanja biogradskog Gradskog društva Crvenog križa, a veći dio tih aktivnosti imat će ključno mjesto i u programu za idući period. Na ovoj izbornoj skupštini za novog predsjednika ponovno je izabran dosadašnji predsjednik Božo Došen, a dva potpredsjednika su Svemir Jeržebek i Siniša Filipović. Izabrani su članovi odbora i nadzornog odbora kao i ostalih radnih tijela skupštine. Na kraju je usvojen i plan rada za iduće razdoblje.