Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Slikovni putopis srca OŠ Šimuna Kožičića Benje

Autor: Tomislav Jerak

18.11.2008. 23:00
Slikovni putopis srca OŠ Šimuna Kožičića Benje


Na mjestu Vukovara postavljena je Vučedolska golubica, dok je na mjestu Škabrnje mala knjižica pod nazivom “Vodič srcem”. Radi se o putopisu djece koja su prethodno posjetila Škabrnju
U povodu spomendana na teško stradale Škabrnju i Vukovar, u zadarskim su školama jučerašnji dan obilježili paleći svijeće za poginule te educirajući učenike o tragičnim događajima koji su snašli te gradove prije sedamnaest godina.
Posebno zanimljiv projekt obilježavanja “Dana sjećanja” su napravili učenici Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.
Naime, na takozvanoj projektnoj nastavi iz više predmeta, učenici od petog do osmog razreda sudjelovali su u izradi reljefne karte Hrvatske. Umjesto naziva gradova, na karti su postavljeni spomenici kulture, što osim položaja, pokazuje i znamenitosti tih gradova. Tako je na mjestu Vukovara postavljena Vučedolska golubica, dok je na mjestu Škabrnje mala knjižica pod nazivom “Vodič srcem”. Radi se o putopisu koji su napisala djeca prethodno posjetivši Škabrnju, gdje su bili u razgledanju te razgovaranju s tamošnjim ljudima, čime su dobila vlastiti dojam o tom mjestu.
– Cilj nam je da kroz projektne nastave i praktični rad djeca dobiju dojam o ovakvim bitnim događajima naše povijesti, no i bez obzira na tematiku, činjenica je da je djeci ovakav način učenja zabavan te tako lakše stječu znanje, govori Boris Colić, pedagog u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje.
– Osim ovog projekta, na prvom školskom satu smo održali učenicima predavanje na temu Vukovar i Škabrnja, te će u popodnevnim satima biti zapaljene svijeće na zidiću ispred škole od strane predstavnika razreda te svih učenika škole, dodaje Colić.