Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Davidu Bajlu pojedinačno srebro i momčadsko zlato

Autor: Joško Gatara

18.11.2009. 23:00
Davidu Bajlu pojedinačno srebro i momčadsko zlato

Foto: Joško GATARA



Prošlog vikenda u Puli je u organizaciji Ribolovnog društva Delfin Prvenstvo Hrvatske u lovu štapom iz broda za mlađe seniore (do 21) i seniore. Na PH nastupila su 24 mlađa seniora i 24 seniora iz 15 klubova i društava, koji su plasmanom na međužupanijskom prvenstvu ostvarili pravo nastupa na završnom PH. Među 24 mlađa seniora našli su se i Zadranin Nino Jukić (Zubatac, Zadar), Šime Bobić (Podlanica, Biograd) te Filip Bukša (Orada, Pag).
Slabo se snašli
Predstavnici Zadarske županije nisu se baš najbolje snašli u pulskom akvatoriju. Poslije tri dana lova iz barke Šime Bobić bio je nešto bolji od ostalih županijskih predstavnika pa je na kraju natjecanja zauzeo 14. mjesto. Slijedio ga je Nino Jukić koji se plasirao na 15. mjesto, a paški predstavnik Filip Bukša morao se zadovoljiti 17. mjestom. Iako se po ulovima može vidjeti da je ribolovni fond bio vrlo bogat i da su mnogi natjecatelji lovili po danu i preko 6 kg, mlađim seniorima Zadarske županije trebalo je i malo više iskustva za ribolov u pulskom akvatoriju. Iako su dobro lovili, morali su se zadovoljiti pozicijama u drugom dijelu natjecateljske liste.
– Konkurencija je bila dosta jaka. Tu su bili i svi reprezentativci i samo su pojedini detalji odlučivali redoslijed u sektorima u brodu, a onda je taj redoslijed odredio i konačan plasman. Bili smo blizu, a isto tako i daleko od naslova. Trebala nam je malo i sreća, ali ovog puta je ona izostala – kazao je Jukić ne baš zadovoljan svojim plasmanom.
Među seniorima pravo nastupa na PH stekli su David Bajlo, Marko Sikirić i Slavko Štrkalj (Zubatac, Zadar) te Tomislav Štrkalj (Donat, Zadar).
Ugodno vrijeme obećavalo je vrlo zanimljivo natjecanje i borbu za svaki gram ulovljene ribe. Naime, s obzirom da su nastupili gotovo svi najbolji ribolovci Hrvatske bilo je jasno da će grami u pojedinom danu ribolova i plasmanu u sektoru u brodu odlučivati u borbi za visok plasman i medalje.
Bajlu izmaknulo zlato
Zadarski dvojac David Bajlo i Marko Sikirić još jednom je potvrdio svoje ribolovne vrijednosti nakon što su osigurali momčadsko zlato za Zubatac. Dodajmo ovome da je David Bajlo u pojedinačnom poretku osvojio srebrno odličje, zlato mu je izmaknulo zamalo. Prvi dan natjecanja bio je presudan, a taj i nije bio povoljan za Davida. Bez obzira što je Bajlov ulov prvog dana bio 5,016 kg ribe, pripala mu je treća pozicija u sektoru što je u konačnom plasmanu prvog dana na kraju donijelo 13. mjesto zbog kojeg je kasnije ostao bez zlatne medalje. Ipak, Bajlo je htio pokazati da je to bio samo sklop nesretnih okolnosti te je u sljedeća dva dana uvjerljivo osvojio prva mjesta u dnevnom ribolovu, što mu je na kraju natjecanja donijelo srebro. Ono što mu nije uspjelo u pojedinačnom, uspjelo mu je u momčadskom poretku te je sa Sikirićem osvojio naslov državnih prvaka.
I ostali zadarski natjecatelji trudili su se što kvalitetnije predstaviti svoja ribolovna društva, ali u tako jakoj konkurenciji morali su se zadovoljiti postignutim plasmanom. Marko Sikirić uspio je potvrditi svoj reprezentativni status plasiravši se na 5. mjesto koje je dodao spomenuto momčadsko zlato. Otac i sin Štrkalj, Slavko i Tomislav, jedan iz Zubaca, a drugi iz Donata, iako su uspjeli prvog dana istaknuti kandidaturu za visoki plasman (osvojeno 5. i 6. mjesto), u druga dva dana rezultati su im bili nešto slabiji pa su se na kraju bili 15., odnosno 16.