Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kandidati za predsjednika Josip Zubović i Jole Petričević

Autor: Nives Rogoznica

18.11.2009. 23:00
Kandidati za predsjednika Josip Zubović i Jole Petričević

Foto: Vedran SITNICA



Vlado Kovačević neće se kandidirati niti na jednu funkciju, a Irena Devčić-Buzov hoće, ali za sada ne otkriva na koju
Kandidati za predsjednika Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Zadarske županije su Josip Zubović-Pipe iz Kolana i Jole Petričević iz Starigrada, istaknuo je Vladimir Kovačević.
Kovačević koji, inače, obnaša funkciju predsjednika Županijske skupštine navodi kako se neće kandidirati na dužnost županijskog predsjednika HSS-a.
– Neću se kandidirati niti na jednu funkciju. Budući da sam ja taj koji treba organizirati izbore u županijskoj organizaciji, mislim da bi bilo nemoralno da se kandidiram, da bi to bio sukob interesa. Za sada su kandidaturu istaknuli samo Zubović i Petričević, navodi Kovačević dodajući kako, doduše, još ima vremena da se članovi stranke koji to žele kandidiraju te da imaju pravo to učiniti i na samoj izbornoj skupštini koja će se održati krajem mjeseca.
Za predsjedničku kandidaturu u županijskom HSS-u potrebno je prikupiti potpise 20 delegata, a ukupno bi se na izbornoj skupštini, prema Kovačevićevoj procjeni, trebalo naći stotinjak delegata.
Povjerenica Županijske organizacije HSS-a Irena Devčić-Buzov, koja je na to mjesto imenovana nakon što je, još prije lokalnih izbora, ostavku na ovu funkciju podnio Zoran Morović, navodi kako je jučer započeo postupak kandidiranja za tijela stranke. Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednicu, odgovara kako će se kandidirati na jednu od funkcija u Županijskoj organizaciji, no koja će to funkcija biti za sada ne želi javno kazati.
Josip Zubović-Pipe obnaša već treći mandat načelnika Općine Kolan, član je Predsjedništva i Odbora HSS-a Općine Kolan.
Jole Petričević je bio nositelj liste HSS-a za Općinsko vijeće Općine Starigrad. Starigradski je HSS na izbore u svibnju izišao samostalno i osvojio dva vijećnička mjesta.