Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nastavak radova čeka mišljenje Državnog odvjetništva

Autor: Teuta Babajko Jamičić

18.11.2009. 23:00
Nastavak radova čeka mišljenje Državnog odvjetništva

Foto: Josip PEDIŠIĆ



Još uvijek nema povratih informacija iz Zagreba, no očekujem poziv državnog tajnika tijekom ovoga tjedna, govori dr. Dario Nakić
Još uvijek nije poznato kada će biti nastavljeni radovi na izgradnji Poliklinike na zadarskoj Relji, koji su obustavljeni prije gotovo dva mjeseca. Podsjetimo, Opća bolnica Zadar je 25. rujna ove godine primila obavijest od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi da se prekidaju radovi na izgradnji zadarske Poliklinike. U obavijesti stoji kako je ministarstvo kao naručitelj sukladno članku 63. Ugovora o ustupanju radova naložilo privremenu obustavu izvođenja radova slijedom činjenice kako je Opća bolnica Zadar mijenjala projektnu dokumentaciju bez suglasnosti investitora radova, odnosno Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.
Mijenjanje projektne dokumentacije navodno je rezultiralo izgradnjom spornih montažnih garaža, zbog čega je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi zatražilo stručno mišljenje Državnog odvjetništva koje treba utvrditi jesu li se poštovale klauzule ugovora “ključ u ruke” kojeg je resorno ministarstvo sklopilo s izvođačem radova, splitskom tvrtkom “Alkom”.
U cilju rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do obustavljanja radova na Poliklinici u Zadru, dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice prije tri tjedna u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi sastao se s državnim tajnikom Draženom Jurkotićem i predstavnicima Državnog odvjetništva. Dr. Nakić je u Zagreb išao na savjetovanje, razgovor s pravnicima iz Državnog odvjetništva, koji će sve relevantne informacije uključiti u formuliranje mišljenja o ugovoru “ključ u ruke” zatraženog od strane resornog ministarstva.
– S državnim tajnikom Jurkotićem i predstavnicima Državnog odvjetništva u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi u Zagrebu sastao sam se prije tri tjedna. U međuvremenu nikakvih povratnih informacija iz Zagreba nisam dobio, no očekujem poziv državnog tajnika tijekom ovoga tjedna, govori dr. Dario Nakić, dodajući kako Državnog odvjetništvo očito još nije formuliralo mišljenje o situaciji vezanoj za zadarsku Polikliniku, koje je zatražilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.
 


Stojimo iza tog projekta


Tijekom boravka na komemorativnom skupu u Škabrnji ministar Darko Milinović je kazao novinarima kako se rješenje DORH-a o nastavku izgradnje zadarske Poliklinike očekuje vrlo brzo i da projekt ni na koji način nije doveden u pitanje.
– Mi stojimo iza tog projekta, no u današnje vrijeme, ne svaka kuna, nego i svaka lipa mora biti transparentna i čim pristignu potrebni dokumenti nastavlja se s radom.
I. S.