Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nastaviti niz protiv lidera

Autor:

18.11.2009. 23:00
Nastaviti niz protiv lidera


Ne razmišljamo još o pozicijama na ljestvici, ali pobijediti Dubravu nam je sigurno cilj – kaže Jurjević
 Kaštel Galerija je poražena mnogo lakše od svih očekivanja i pred Puntamičanima je tjedan pripreme za novi domaći ispit s Dubravom u nedjelju. Poigravanje s Kaštelanima u jednoj nekvalitetnoj utakmici koja nije bila na razini predstava protiv Šibenika i Splita iznjedrila je Borik-Puntamiku na diobu trećeg mjesta skupa sa Zabokom i Svjetlošću. Penjanje na prvenstvenoj ljestvici dodatno motivira Puntamičane koji zasada čvrsto drže Jazine neosvojivom tvrđavom. No, igra usprkos visokoj pobjedi protiv Kaštel galerije dala je naznake da još uvijek ima prostora za napredak, a s tim se slaže i prvi “snajper” “zelenih” Marino Jurjević koji ističe taj prevelik broj izgubljenih lopti kao segment na kojem treba dosta raditi.
– Utakmicu je presudila naša čvrsta obrana i tu smo odigrali na visokoj razini. No, bodu u oči 23 izgubljene lopte koje su nam priuštile dosta nervoze, ali srećom da je protivnik s druge strane bila Kaštel galerija, a ne netko jači, jer bi bilo puno teže doći do dva boda. Ipak u skoku smo nadoknadili dosta tih pogrešaka i dobro je da znamo kompenzirati naše trenutačne slabosti – reći će Jurjević koji smatra da su ipak imali lakši zadatak u ovom kolu od ostalih momčadi u ligi, jer su Kaštelani s ovakvim sastavom bili nedorasli zadatku.
– Kaštelani su na kraju ispali dosta slabiji nego što smo predviđali i nisu nam mogli parirati, što bi sigurno bilo drukčije da su im mogli igrati Tešija i Kragić koji su im stožerni igrači. Naša serija od 27:0 izgleda nevjerojatno što, istina, ima dosta veze s našom čvrstom obranom, ali i s njihovom nedostatkom kvalitete. S druge strane, mi smo unatoč našoj najvećoj pobjedi ove sezone nekako ostali nedorečeni. Pogotovo u prve tri četvrtine to je izgledalo na mučenje, no tada smo ubacili u petu brzinu i pokazali pravu snagu.
Slijedi derbi s Dubravom u nedjelju. Nova domaća pobjeda podigla bi pogled prema vrhu ljestvice.
– Ne razmišljamo još o pozicijama na ljestvici, ali pobijediti Dubravu nam je sigurno cilj. Definitivno neće biti lako, jer su vrlo neugodni pogotovo ta njihova prva petorka predvođena uz Bizacu najkorisnijim igračem lige, Vragovićem. Obrana će opet biti ključ, jer je Dubrava poznata kao napadačka momčad. Recept je svesti ih na mali broj poena i odigrati koncentrirano s minimalnim brojem izgubljenim lopti tijekom cijelog susreta. Drukčije neće ići, a onda pokušati u idućim kolima u Slavoniji ili protiv Darde ili Svjetlosti ubosti koji bod. Veseli što sve bolje igraju Mrva i Ivanov koji su ušli nespremni u sezonu i s njima smo puno jači.