Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Potrebna su golema sredstva

Autor:

18.11.2009. 23:00
Potrebna su golema sredstva


Objektivno Pag bi mogao dobiti dodatne količine vode iz pravca Zrmanje, međutim, do realizacije tog projekta proći će nekoliko godina, a možda i više, budući da on iziskuje golema sredstva, rekao je Ante Fabijanić Pevacić, direktor Komunalnog društva Pag
Pag bi u budućnosti mogao dobiti dodatne količine vode iz magistralnog vodovoda iz pravca Zrmanje prema Pagu. Hrvatske vode su izradile plan vodoopskrbe Zadarske županije. Postoji realna mogućnost da Pag dobije dodatne količine vode iz pravca Vira te iz pravca preko Paškog mosta. Vrijeme realizacije tog projekta teško je precizirati, ali u idućoj godini Županija će pripremiti radnu dokumentaciju, rekao je župan Stipe Zrilić prilikom nedavnog posjeta Pagu.
Naime, Gradu Pagu omogućena je alternativna vodoopskrba koja će i u budućnosti pratiti razvoj i daljnju izgradnju na Pagu. Na to se mislilo i prije desetak godina tijekom obnove Paškog mosta pa su u njegovu konstrukciju ugrađene vodovodne cijevi. Još tada je bilo naznaka da bi se Pag prije ili poslije mogao spojiti na vodovodni sustav Zrmanje. Ta tema je ponovno aktualizirana.
Ante Fabijanić Pevacić, direktor Komunalnog društva Pag, istaknuo je kako je u planu da južni dio otoka dobije vodu iz pravca Zrmanje preko Paškog mosta.
– U tijeku je izrada dokumentacije za dobivanje lokacijske dozvole, a vjerujemo da će taj dokument biti završen do kraja ove godine. Objektivno za izgradnju sustava vodoopskrbe iz pravca vodospreme Ljubač preko Paškog mosta treba mnogo novaca, ali u ovom trenutku sredstava nema. Objektivno Pag bi mogao dobiti dodatne količine vode iz pravca Zrmanje, međutim, do realizacije tog projekta proći će nekoliko godina, a možda i više, budući da on iziskuje golema sredstva, rekao je Fabijanić.