Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prodaju se Contusovi autobusi

Autor: Z L

18.11.2009. 23:00
Prodaju se Contusovi autobusi

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Od danas je raspisan natječaj za prikupljanje ponuda za prodaju motornih vozila koji su bili u vlasništvu nekad uspješne prijevozničke tvrtke Contusa d.o.o. Zadar, a koja je u stečaju.
Stečajni upravitelj tvrtke Contus d.o.o. Milan Ljubičić rekao je kako prodaju pokretnu imovinu tvrtke koja je u stečaju kako bi namaknuli novce za podmirivanje dugova prema vjerovnicima.
Prodaju se dva autobusa marke “mercedes turismo o 350”, koji su proizvedeni u 2001. godini. Oba autobusa su u voznom stanju, a početna cijena im je procijenjena na 350.000 kuna. Osobno vozilo je marke “audi A 8”, proizvedeno je 2004. godine, a njegova početna cijena je 200.000 kuna.
U natječaju stoji kako natjecatelji moraju ponuditi najmanju početnu cijenu za sva tri vozila, a kriterij za odabir najpovoljnije ponude je najviša ponuđena cijena.
Krajnji rok za dostavu ponuda je osmi dan od dana oglašavanja.
Podsjetimo, tvrtka Contus u stečaju je od kraja kolovoza zbog 23 milijuna kuna duga prema brojnim vjerovnicima. Dug prema nekadašnjim radnicima iznosi oko 1,1 milijun kuna, dok je najveći vjerovnik Ministarstvo financija koje potražuje 11,1 milijun kuna, zatim slijede Hypo banka, Banka kovanica i još petnaestak vjerovnika kojima je ukupno priznato 23,2 milijuna kuna potraživanja.