Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Proširene mogućnosti gradnje

Autor:

18.11.2009. 23:00
Proširene mogućnosti gradnje


Intencija našeg prostornog plana je bila da se u stambenim zonama mogu graditi i drugi objekti druge namjene. Sada će to biti omogućeno, kaže Jozo Mustać, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Nina
U Ninu su održane ponovljene javne rasprave urbanističkih planova uređenja stambenih zona Rupe i Materize. Stambena zona Rupe nalazi se na površini do 25,7 hektara, a Materize na 8,93 hektara. Na području poslovne zone rupe nalazi se škola, postojeća gospodarska zona, predviđene su lokacije i za vrtić, gradsku knjižnicu, zonu društvene namjene.
– Javni uvid ponovljen je jer je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva dalo primjedbu da se u stambenim zonama smiju graditi samo stambeni objekti. Dakle, ne može se otvoriti trgovina kao samostalna građevina. S druge strane, intencija našeg prostornog plana je bila da se u stambenim zonama mogu graditi i drugi objekti druge namjene. Sada će to biti omogućeno.
Dakle, ako netko ima dovoljno veliku parcelu i želi graditi hotel, to mu je sada omogućeno, kaže pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Nina Jozo Mustać.
Manji broj primjedaba odnosio se na položaj prometnica. Prilikom izrade plana vodilo se računa da što veći broj parcela ima barem jednu dodirnu točku s postojećim i budućim cestama. No, u međuvremenu je došlo do novih cijepanja parcela zbog čega su neke ostale bez puta.