Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Glasovac i Vrančić o izborima

18.11.2010. 23:00
Glasovac i Vrančić o izborima


Sabina Glasovac, SDP-ova vijećnica, u svojem istupu na Gradskom vijeću dotaknula se i nedavnih izbora za mjesne odbore u Zadru. Zadarskog gradonačelnika prozvala je zbog neispunjenih izbornih obećanja i predizbornih, kako je nazvala, hodočašćenja po mjesnim odborima.
– Hodočašćenje po mjesnim odborima, to mi zvuči kao ironija. Ironija jer to vama smeta, no to mi nemate pravo zamjerati, ni kao gradonačelniku, ni predstavniku strane, a ni građaninu. Nije fino ni pristojno da mi se izrugujete. Ja ću i dalje hodočastiti i bez vašeg odobrenja, iako znam da biste mi vi to najradije zabranili, samo da možete, uzvratio je dr. Vrančić, dodajući kako na Gradskom vijeću nije mislio govoriti o izborima, niti izbornim obećanjima, no zbog prozivki vijećnice Glasovac, ipak je to učinio.
Tako je zadarski gradonačelnik istaknuo kako je HDZ pobjednik ovih mjesnih izbora. SDP-ovce je dr. Vrančić, okarakterizirao kao gubitnike izbora, koji kao takvi nemaju pravu njemu govoriti da je izigrao birače.
– Nisam mislio govoriti o izborima, no kad već govorite da o neispunjenim obećanjima i izigravanju birača, moram reći da je HDZ pobjednik. Vi, koji ste i ovoga puta gubitnici, vi mi govorite da sam izigrao birače, kaže dr. Vraničić, priznajući kako je zbog financijske krize privremeno odustao od pojedinih projekata, čija je realizacija obećana u njegovoj izbornoj kampanji.
Ovu žučnu raspravu zaključila je vijećnica Glasovac, kostatirajući kako loš odaziv građana na mjesne izbore, svega 12 posto, poraz je i za vlast i za oporbu.