Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Predovan protiv uklanjanja štandova

18.11.2010. 23:00
Predovan protiv uklanjanja štandova


Željko Predovan, na današnjem aktulnom satu usprotivio se najavi gradonačelnika dr. Vrančića da će se ukloniti štandovi sa šetnice. Od prodaje na tim štandovima, kako ističe Predovan, živi stotinjak obitelji.
– Štandovi su prvo bili na Kalelargi, onda na šetnici, pa na rivi, sad će još završiti i u moru. Ma, možemo mi svašta govoriti, ali svi koji su putovali svijetom znaju kako štandova ima svugdje. Primjerice, Rim, gdje su spomenici nulte kategorije, sve je puno štandova i nitko nema ništa protiv. Uklanjanjem štandova, još uz zatvorene trgovine, Zadar će postati grad muzej, pusti grad, što vjerujem nikome nije namjera, kaže Predovan, dodajući kako su zadarski štandovi najuređeniji koje je vidio, a što se tiče proizvoda koje prodaju, to se može srediti, dogovoriti…
Dr. Vrančić, iako se načelno složio s Predovanom, istaknuo je kako štandovima nije mjesto na šetnici i Forumu te obećao da će pronaći alternativnu lokaciju za štandere. Prijedlog za postavljanje štandova u Gradskoj upravi čini se već postoji, no potrebna je suglasnost konzervatora.