Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Željko Uzelac među menadžerima godine

18.11.2010. 23:00
Željko Uzelac među menadžerima godine


Među nagrađenih 14 hrvatskih menadžera je i Željko Uzelac direktor LTH – Metalnog lijeva Benkovac, ponosa ovdašnje i nacionalne preživjele metalske industrije
Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA uručilo je na svečanosti u sklopu 19. susreta CROMA-e nagrade menadžerima i poduzetnicima za 2009. godinu. Nagrade je dobilo 14 menadžera u devet ravnopravnih kategorija.
Dobitnici nagrade Crome za životno djelo su Ljerka Puljić, starija potpredsjednica Agrokora, i Đuro Horvat, osnivač i generalni direktor Tehnixa, a menadžeri godine u kategoriji velikih poduzeća su predsjednik uprave Saponije Osijek Damir Skender i predsjednik uprave Boxmark Leathera iz Trnovca Bartolovečkog Igor Greblički. Nagradu za poduzetnicu godine dobila je Bernarda Cecelja, osnivačica i direktorica tvrtke Bernarda.
U kategoriji srednjih trgovačkih društava ovogodišnju Crominu nagradu za menadžera godine dobili su predsjednik uprave tvrtke Vulkan-nova iz Rijeke Rajko Vukelić te predsjednik uprave B.net-a Hrvatska Adrian Josip Ježina. Radisav Drljević, direktor tvrtke TTO Thermotechnic Dražice, i Nikola Nemčević, osnivač i direktor tvrtke Jan-spider Pitomača, dobitnici su u kategoriji malih poduzeća.
Predsjednik uprave tvrtke Imperial Rab Vlado Miš dobitnik je Cromine nagrade za menadžera godine u kategoriji javnih poduzeća, a nagradu za menadžere godine u inozemnim poduzećima dobili su čelnici tvrtke OMCO Croatia Hum na Sutli Darko Ranogajec te tvrtke LTH – Metalni lijev Benkovac Željko Uzelac.
Nagradu za mladu menadžericu dobila je suosnivačica i direktorica tvrtke Pavletić Rijeka Vesna Pavletić, a za najuspješnije vođen poduzetnički pothvat Croma je nagradila Graciana Rudana, osnivača i direktora tvrtke Rudan Žminj.
Željko Uzelac u ovom je dakle izboru jedini branio i obranio “boje” Zadarske županije, odnosno ovdašnjeg gospodarstva. Najuspješnija metalska tvrtka, ne samo na našem području, to svakako zavrijeđuje.
 – Svako je priznanje razlog za zadovoljstvo i izraz je podrške, a posebno kada dolazi od struke, kolega menadžera. Naravno da je ono i obveza i odgovornost za budućnost. U našem slučaju to znači nastaviti pratiti najistaknutije trendove u svijetu jer kao što znate mi radimo autodijelove za srce europske industrije, odnosno automobilsku industriju u kojoj mjesta pogreškama ili nedostatcima nema. Kada radite za proizvođače poput BMW-a ili mercedesa, ne podcjenjujući ni sve druge kojima ide naš proizvod, znate o kakvoj se konkurentnosti i profesionalnosti radi, kazao nam je Uzelac.
 Tvrtka je u godinu dana zaposlila 85 radnika te ih je sada gotovo 350. U tijeku su planovi investiranja u gradnju nove proizvodne hale s dijelovima za novi program mercedes vozila koja će na tržište 2011. Prema Uzelčevim riječima automobilsko tržište, odnosno proizvodnja u svijetu se oporavila i stabilizirala, a i energetski su problemi trenutačno apsorbirani.