Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Novi trećeligaški derbi

18.11.2011. 23:00
Novi trećeligaški derbi


Novi trećeligaški derbi u kojemu se sastaju klubovi iz Zadarske županije na rasporedu je danas. Nakon što je Velebit ugostio Raštane pa su Raštane bile domaćin Primorcu, danas će Velebit ugostiti Primorac. U posljednje vrijeme domaćinima ne cvjetaju ruže i sigurno će danas biti motivirani. Niti gostima bodovi “neće štetiti”. Trebala bi to biti kvalitetna utakmica u kojoj će gledatelji doći na svoje.
– U svaku utakmicu ulazimo maksimalno. To ćemo napraviti i danas protiv Velebita. U potpunosti smo spremni, znamo što nam je činiti. Mi imamo psihološku prednost jer oni moraju ići na pobjedu – kazao je vratar Primorca Tino Juričin.
– Upali smo u negativan niz i nadam se da ćemo u ovom srazu dokazati da smo i dalje dobri. Svi mi koji iziđemo na teren morat ćemo dati maksimum – ističe vratar Velebita Josip Šarić.
Raštane će na noge Zmaju iz Blata na otoku Korčuli. Domaćinima je potreban svaki bod. Ne stoje dobro na ljestvici, a njihov trener Armando Marenci dobro poznaje gosta. Raštane su u pozitivnom nizu. Dugo ne znaju za poraz i ponovo su na vrhu. Tražit će bodove i ovdje.
– Nadam se da ćemo u nedjelju odigrati odličnu utakmicu i nadam se izvući makar bod – rekao je igrač Raštana Dragan Župan.
Raspored, danas (13,30): Velebit – Primorac, Jadran LP – Uskok, Jadran KS – Neretvanac, GOŠK – Zmaj M, Zagora – Val, Dinara – Neretva, Omiš – Hrvace, Konavljanin – Primorac 1929; nedjelja: Zmaj B – Raštane. 
Četvrta HNL
U ovom kolu odigrat će se dva derbija. U Lozovcu će se sastati lider, momčad Krke i drugoplasirana Polača. Do sada domaćin nije propustio prigodu pobijediti na domaćem terenu, a i od Polače se očekuje prava utakmica. U Posedarju gdje će Podgradina dočekati zahuktalu Škabrnju, koja je dolaskom Antonia Žilića iz Velebita dobila na probojnosti. Podgradina je domaćinska momčad. Kolo će otvoriti Posedarci na svom terenu u srazu s Pakoštanima, gdje se očekuje pobjeda domaćih. Zlatna luka će na megdan Vodicama koje su prošli u prošlom kolu Zrmanju. Hajduci dočekuju SOŠK koji im ne bi trebao po rezultatima dosad biti težak problem. U Zrmanji vjeruju da ne idu na put prema Drnišu bez nade. Sabunjar će pokušati ostvariti dobar rezultat s Rudarom.   
Raspored, danas (13.30): HV Posedarje – Pakoštane, Vodice – Zlatna luka. Nedjelja: Hajduk – SOŠK, Krka – Polača, Dragovoljac – Pag, Rudar – Sabunjar, DOŠK – Zrmanja, Podgradina – Škabrnja.
ŽNL
Jedanaesto kolo donosi nam zaista neobičan raspored. Izuzev Bibinja svi vodeći klubovi igraju kod kuće i to protiv klubova iz sredine prema donjem dijelu ljestvice. Tako će vodeća Gorica na svojoj Jamorini ugostiti Zemunik, momčad koja je nepredvidiva i vrlo opasna u gostima. Arbanasi će će u Zadru naizgled imati “lagan” posao međutim, momci iz Gračaca su ipak respektabilni sastav. U derbiju susjeda ovaj će put Croatia u Turnju ugostiti nogometaše iz obližnjeg Sv. Filipa i Jakova. Okršaji ova dva kluba uvijek su puni neizvjesnosti pa vjerujemo da će i ovaj put biti tako. Četvrtoplasirano Vrčevo na svom Drežlovcu očekuje sraz s Bibinjama koje od njih dijeli samo jedan bod tako da se očekuje zaista neizvjestan susret. Dobre igre NOŠK-a daju im za pravo da su favoriti na svom terenu protiv Murvice. I na koncu Debeljak će na svom Šaraju u uvertiri kola dočekati mladu i vrlo borbenu momčad Dalmatinca.
Raspored, subota (13.30): Debeljak – Dalmatinac.
Nedjelja 13.30: NOŠK – Murvica, Velebit – Arbanasi, Croatia – Nova zora, Gorica – Zemunik, Vrčevo – Bibinje.