Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Učenici iz Biograda posjetili Benkovac i okolicu

18.11.2013. 23:00
Učenici iz Biograda posjetili Benkovac i okolicu


U sklopu terenske nastave učiteljice i učenice četvrtih razreda Osnovne škole Biograd posjetili su grad Benkovac. U prvom dijelu posjeta domaćin je bio Marin Ćurković, ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac koji ih je upoznao s povijesti Benkovca, Bukovice i Ravnih kotara, a poseban dio priče učenici su doznali o Kaštelu Benković, njegovoj prošlosti, važnosti kako nekad tako i danas, ali i o izložbenim eksponatima u Muzeju.
Poslije muzeja učenici su posjetili Gradsku knjižnicu Benkovac gdje ih je ravnatelj Mile Marić upoznao s poviješću knjižničarstva na području Benkovca, te sadržajima koje nudi današnja knjižnica smještena na tri etaže s osam odjeljenja od glazbenog odjela, videoteke, računalne radionice, studijske čitaonice, odjela za odrasle, djecu, predškolce, čitaonice dnevnog i tjednog tiska, te spremišta i radnog prostora za djelatnike.
U sklopu posjeta dogovorena je daljnja suradnja u obliku likovne izložbe učenika četvrtih razreda u Galeriji knjižnice. Nakon toga djeca su prošetala ulicama grada, te su posjetili liburnsko- rimsko naselje Asseriju s koje se pruža prekrasan pogled na Ravne kotare, luku Pakoštene i grad Biograd. Veliki interes djeca su pokazala za povijest Asserije, monumentalne zidine, a za ravnatelja Marina Ćurkovića bili su puni pitanja vezanih za arheološki lokalitet Asseriju.