BLAGDANSKO RUHO Kalelarga će dobiti nove ukrase

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

Priprema za ukrašavanje grada počela je već prije mjesec dana jer se popravaljaju stari i pomalo već dotrajali ukrasi i koliko financijske mogućnosti dozvoljavaju, zamjenjuju se novima.

Ukrašavanje gradskih ulica i trgova i ove je godine povjereno ugovornoj tvtrki Marex-Elektrostroj d.o.o., a kao i proteklih godina u gradskom je proračunu za tu namjenu osigurano oko 300 tisuća kuna. Za onaj kreativni dio uljepšavanja i stvaranja onog, toplog blagdanskog ozračja i ove je godine zadužen vrhunski kreativac - poznati zadarski scenograf Neven Stojaković.

- Dekoracije su se počele postavljati na rubnim dijelovima i onda se polako ide prema lokacijama centra grada. Svake godine nastojimo osmisliti nešto novo, a ove ćemo godine recimo, malo više osvijetliti i onaj potez od "Lipotice" prema Jazinama i to onim ukrasima s Kalelarge jer ove će godine, Kalelarga biti u novom ruhu s novim ukrasima. Na Narodnom trgu ćemo uz već postojeće dekoracije i lampice, dodati i neke nove detalje, otkrio je Neven Stojaković.

Ovogodišnja - novogodišnja jelka stići će iz Like, koja će ove godine zadarska božićna jelka zasjati s tisuću lampica više, što znači da će na njoj biti oko šest tisuća lampica.

Sve dekoracije moraju biti postavljene i spojene na električnu mrežu do 6. prosinca, a sve se vraća u prvobitno stanje 6. siječnja 2015. godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno