Upoznajte sve tajne i čari zadarske prošlosti

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Arheološki muzej Zadar u povodu obilježavanja Dana Arheološkoga muzeja Zadar i Dana Grada Zadra priređuje seriju događanja. Sutra u 19 sati otvorit će se izložba "Zlato i srebro srednjega vijeka u Arheološkom muzeju Zadar", autora Radomira Jurića. Izložbu će otvoriti Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture.

U ponedjeljak, 24. studenoga od 9 do 21 sat slobodan je ulaz u muzej. Od 9 do 14 sati u svaki puni sat kroz stalni postav Antičke zbirke posjetitelje vode Jakov Vučić, Dino Taras, Dušanka Romanović, Jelena Vekić Bašić i Kornelija A. Giunio, a u 17 sati kroz Arheološki muzej Zadar Natalija Čondić.

Sljedeći dan, u utorak, u 18,30 sati predavanje "Antika na splavi" održat će Igor Pedišić. Ulaz je slobodan i u nedjelju 30. studenoga. U 10.30 sati kroz Arheološki muzej Zadar posjetitelje vodi Jakov Vučić, dok je u 15.30 sati na programu radionica "Cijeli grad je igraonica", pod vodstvom Roberta Maršića i Jelene Vekić Bašić. U 18 sati otvorit će se izložba "Cvijina gradina-tragom zaboravljene prošlosti", autorica Natalije Čondić i Marine Jurjević.

Istog dana, od 10 do 13 sati slobodan je ulaz u crkvu sv. Donata. Kroz nju će posjetitelje voditi studenti diplomskog studija Kulturna i prirodna baština u turizmu s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Od 9 do 13 sati slobodan je ulaz u Muzej ninskih starina, gdje vode Vas Mate Radović i Majda Dadić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno