ARTAKT II. - radovi umjetnika kojima je Zadar poveznica

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Filip BRALA

Od danas do subote, 21. studenog u Kazalištu lutaka Zadar,  sv. Dominiku i Galerija Zadart traje ARTAKT II., odnosno drugo izdanje  festivala koji se održava svake dvije godine i čija je ovogodišnja tema -  identitet.

Tema nudi umjetnicima neiscrpnu mogućnost propitivanja i komuniciranja unutar širokog područja koje se otvara, od vlastitog identiteta,  projekcije sebe do nacionalnog, rodnog, virtualnog, lokalnog i svakog  drugog identiteta. Otvorene su poveznice i motivacije za najrazličitije  oblike izvedbi, istraživanja i umjetničkih intervencija.

Drugi ARTAKT programski je koncipiran kao niz radova umjetnika  kojima je Zadar poveznica. Kao formativno bitan  ili samo početna  točka u kreaciji umjetničkog djela, njegova uloga kao i radovi pozvanih  umjetnika značajno je različita u svakom individalnom radu. Multimedijalan pristup projektu donosi kazalište, glazbu, foto, video, intervencionizam u prostoru, čime se nastoji sklopiti nešto šira  sliku zadarskih  autora danas.

- Artakt je konceptualno postavljen kao mali festival na kojemu ćemo  kroz različite umjeničke forme problematizirati određene pitanja i teme. Na prvom je tema bila Umjetnik i društveni angažman, naši gosti  Vilim Matula, Siniša Labrović, Kazališna skupina Puntari i drugi svojim  radovima pogađali su upravo neuralgične točke društvenog tkiva. Ovaj  put uzeli smo kao temu Identitet, jako širok pojam koji smo na kraju  reducirali na način da smo u konceptu postavili Zadar kao ishodišu  točku na koju se na ši gosti referiraju u manjoj ili većoj mjeri. Koliko je  zapravo bitan ili nebitan u umjetničkoj praksi izabranih izvođača, vidjet ćemo u predstavljenim radovima. Projekt je podržan od Grada Zadra i Zadraske županije, kao javna potreba u kulturi, kaže nenad Pepić,  autor koncepta i voditelj festivala.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno