U Preku molitva i svijeće

Slika korisnika valentinam
Za žrtve Škabrnje, Vukovara, Nadina...
Ova tužna obljetnica neka bude vječni spomen na sve žrtve koje su položile živote za slobodnu Hrvatsku, ali i opomena budućim generacijama da se takvo zlo nikada ne ponovi, naglasio je don Pedić
Andrina LUIĆ
U središtu Preka sjećanje na stradanje Škabrnje i Vukovara

U organizaciji Udruge žena Luzor, u središtu Preka don Boris Pedić predvodio je paljenje svijeća i molitvu za sve civile i branitelje pale za hrvatsku slobodu, a u povodu 18. studenoga, Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

- Ova tužna obljetnica neka bude vječni spomen na sve žrtve koje su položile živote za slobodnu Hrvatsku, ali i opomena budućim generacijama da se takvo zlo nikada ne ponovi, naglasio je don Pedić.

Dvadeset i šesta obljetnica vukovarskog stradanja u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u Vukovaru je obilježena komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske bolnice te kolonom sjećanja, a u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u obrani Vukovara od agresije 1991., kod Dvorca Eltz iz brodica vukovarskih ribara niz Dunav je puštena "Svjetlosna rijeka sjećanja", nekoliko stotina zapaljenih crvenih i bijelih lampiona.

Kolonom sjećanja "Korak po korak", u kojoj je bilo više od 15.000 ljudi iz svih krajeva Hrvatske, u Škabrnji je obilježen Dan sjećanja na žrtve masakra 18. studenoga 1991. godine.

U Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije misno slavlje predvodio je vojni ordinarij, mons. Jure Bogdan, koji je u propovijedi naglasio kako su pravi odgovor na zlo uvijek samo ljudska blizina, ljubav i pažnja, a ne osveta i mržnja jer mržnja uvijek donosi mrak iz kojeg se nikad ne vidi cjelovita istina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno