Djelatnicima tvornice suhe žbuke u Polači božićnica od 2.500 kn, 600 kn za djecu, a možda i 13. plaća

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
POZITIVAN PRIMJER
Osim božićnice 2.500 kuna za sve djelatnike i 600 kuna za svako dijete, shodno odluci Ministarstva financija, odnosno Vlade RH o rastu neoporezivog iznosa na 7.500 kuna, pred odlukom smo o tzv. 13. plaći, ističe direktor Pecak
Velimir BRKIĆ
Tvornica u Polači s eko priznanjem Lider investa

Pred nama je mjesec darivanja i svatko bi želio imati bogat  blagdanski stol i kupiti poklone za obitelj. Bez božićnice to uglavnom vrlo teško ide. A shodno odluci Vlada RH od 1. prosinca neoporezivi dio isplate umjesto 2.500 kuna penje se na 7500 kuna.

Naime, neće svi dobiti božićnice ili 13 plaću, bilo da su zaposleni u  privatnom ili javnom sektoru. Kao pozitivan primjer odnosa prema djelatnicima valja istaknuti Lasselsberger - Knauf tvornicu suhe žbuke u Polači, na administrativnoj granici Općine Polača i Grada Benkovca, odnosno naselja Polača i Zapužane.

Uloženo oko tri milijuna eura

- Svaki djelatnik ima 2.500 kuna božićnice, a onaj djelatnik koji ima  djecu za svako dijete dobiva po 600 kuna, kazao je Željko Pecak iz Svetog  Ivana Zeline, direktor tvrtke Lasselsberger-Knauf d.o.o.. Vijest je to koja  će razveseliti djelatnike ove tvrtke.

U tvornici u koju je uloženo oko tri milijuna eura ili oko 23 milijuna  kuna, radi 17 mladih djelatnika od 21 do 27 godina. Vođa smjene je Ivan  Brčić iz Budaka, elaborantica Anđela Matešić iz Raštana, komercijalno- tehnički savjetnik Ante Medun iz Kruševa, dok je Berislav Horvat voditelj  pogona u Đurđevcu i Polači.

- Osim božićnice 2.500 kuna za sve djelatnike i 600 kuna za svako dijete shodno odluci Ministarstva financija, odnosno Vlade RH, pred odlukom smo o tzv. 13. plaći, ističe Pecak.

Đurđevački proizvođač građevinskog materijala prije 20-ak dana od  Lider investa dobio je vrijedno eko priznanje za dalmatinski pogon u Polači.

- Izuzetno smo ponosi na priznanje za ECO Lider Invest koje nam je  dokaz uspješnog poslovanja kako u pogledu održivog razvoja i kvalitete  života građana tako i zaštite prostora i okoliša. Svakako nam je to poticaj  za nova daljnja ulaganja, naglasio je Pecak.

Ekološki projektirana tvornica

Tvornice u Đurđevcu i Polači su u sastavu Lasselsberger Grupe i grupacija Knauf, a bave se proizvodnjom i prodajom praškastih građevinskih materijala te prodajom trgovačke robe u segmentu građevine.

- Tvornica na administrativnoj granici Benkovca i Polače je projektirana tako da tijekom svog vijeka trajanja ne predstavlja prijetnju za zdravlje i sigurnost djelatnika, korisnika ili susjeda te da tijekom cijelog svog  vijeka trajanja nema utjecaj na kvalitetu okoliša ili klimu, tvrdi Pecak.

Osim što je ekološki projektirana, u proizvodnom procesu ne nastaje  tehnološki otpad s obzirom na to da se radi o otpadu koji se vraća u  proizvodnju.

- Otpad koji se stvara prigodom proizvodnog procesa je zauljeni otpad  koji nastaje u servisnoj radionici. On se sakuplja u posebne mobilne posude i odlaže u EKO-kontejnere, objašnjava Pecek koji je u 18 godina poslovanja tvornice u Đurđevcu na mjestu direktora dobio čak pet Zlatnih  kuna za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke  županije.

Ovogodišnje priznanja Zlatna kuna dodijeljeno je u rujnu na svečanoj  sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica. Lasselsberger-Knauf d.o.o.  je dobitnik u kategoriji malih poduzeća.

- Lasselsberger-Knauf je primjer uspješnog stranog ulaganja u Koprivničko-križevačkoj županiji, zabilježili smo rast prihoda od 39 posto te  smo u novu tvornicu u Polači investirali 23 milijuna kuna, naglašava Pecak.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)