MARIJA BAKOČEVIĆ Godinama ima svoje mjesto u kazalištu - drugi red, broj 12 ...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Zadranka 45 godina dolazi na svaku predstavu
Pape i mama su redovito išli u kazalište te su prenijeli tu svoju ljubav na mene. Poslije sam išla s mužem, koji je na žalost preminuo, a sada idem s prijateljicama. Ne mogu zamisliti život bez odlaska u kazalište, rekla nam je gospođa Bakočević koja je početkom ove sezone dobila i priznanje zadarskog HNK za dugogodišnju vjernost
Anamarija BILAN
Marija Bakočević u HNK Zadar, netom prije početka predstave "Govori glasnije"

Jednostavno rečeno u kazalište dolazim zbog kazališta. Sve  ovo oko kazališta, cijela atmosfera, ljudi koje vidim, stari prijatelji koje  srećem sve to me ispuni, ispričala nam je Marija Bakočević, gospođa koja je već 45 godina kontinuirano dolazi na svaku predstavu u HNK Zadar  te je najduža pretplatnica ove kulturne kuće.

Ljubav koja traje

"Uhvatili" smo gospođu Bakočević netom prije početka predstave  "Govori glasnije", koju je došla pogledati s prijateljicom. Unatoč godinama te činjenici da već slabije hoda i pomaže se štapom, Marija Bakočević lijepo se odjenula i uredila te došla pogledati još jednu predstavu  u nizu.

 - U Zadar smo došli daleke 1945. godine te sam tada još kao malo dijete išla na predstave s mamom i papom, pa sam često znala i zaspati u  kazalištu. Pape i mama su redovito išli u kazalište te su prenijeli tu svoju  ljubav na mene. Poslije sam išla s mužem, koji je na žalost preminuo, a  sada idem s prijateljicama. Ne mogu zamisliti život bez odlaska u kazalište, rekla nam je gospođa Bakočević koja je početkom ove sezone dobila i priznanje zadarskog HNK za dugogodišnju vijernost te godinama  ima isto svoje mjesto u kazalištu, drugi red, broj 12.

Dodala je kako joj sinovi ne idu u kazalište, ali zato je ljubav prenijela  na unuke koje su naslijedile obiteljsku ljubav prema kazalištu.

Voli Jasnu Ančić

Na pitanje ima li neku predstavu koja joj je posebno ostala u  pamćenju tijekom svih ovih godina, rekla je da ih je pogledala toliko  mnogo, pa ne može istaknuti i izdvojiti jednu.

- Svakako mi je jedna od dražih glumica zadarska glumica Jasna Ančić  koja je zaista divna glumica. Kazalište se kroz godine mijenja i stalno dolaze novi glumci, ali Jasna mi je jako draga, rekla je gospođa Marija. Istaknula je kako svako kazalište ima svoj stil rada, ali ona sve voli.

 - Ukoliko mi neka predstava ne odgovara ja sam isto zadovoljna jer  dođem, nađem se s društvom, rekla je gospođa Marija. Istaknula je kako  voli i komedije i drame te je poručila mladima da idu u kazalište jer će tamo uvijek naći nešto lijepo i doživjeti nešto.

Ravnatelj HNK Renato Švorinić rekao je kako mu je drago da imaju  pretplatnicu kao gospođa Bakočević.

- Gospođa može biti primjer mlađim generacijama koje bi mogle slijediti njen put te dolaziti što češće i što više u kazalište, rekao je Švorinić.  Istaknuo je kako je zadovoljan odazivo mgrađana jer je svaka predstava  odlično posjećena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)