Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na Meladi će se prodavati božićna drvca

19.11.2018. 12:04
Na Meladi će se prodavati božićna drvca


Tržnica na Meladi bi s radom trebala početi odmah iza Nove godine, potvrdio nam je Tomislav Letinić, direktor gradskog poduzeća Tržnica Zadar.
– Nije došlo do nikakvih problema. Grad je završio velike građevinske radove koji su bili potrebni, a Tržnica Zadar će sada ishoditi minimalne tehničke uvjete i izvesti instalacije za kioske koji su predviđeni na prostoru tržnice na Meladi, dodao je Letinić.
Letinić je objasnio kako će cijeli taj postupak ishodovanja minimalnih tehničkih uvjeta trajati najviše mjesec dana, dok će u tom periodu Tržnica Zadar potpisati suradnju, raspisati natječaje i izvesti instalacije.
– Ta procedura traži malo više vremena. Ne možemo kioske staviti na goli beton. Da bi dobili minimalne tehničke uvjete, moraju nam spojiti struju. Tržnica Zadar izvest će sve ostale priključke koji su potrebni (za kioske, kućice i štandove), a dok tržnica ne profunkcionira, imali smo upite za prigodnu prodaju pa ćemo najvjerojatnije krenuti i puno ranije s dnevnom prodajom božićnih borića, kazao je Letinić dodavši kako će njihova prodaja krenuti između 5. i 10. prosinca.
Za dinamiku izvođenja ovih posljednjih radova Letinić kaže da je to jedan normalan tijek.
– To je klasični put kojim se uvijek ide. Kad završe građevinski radovi, ishoduju se minimalni tehnički uvjeti i izvode instalacije, u ovom slučaju – nadžbukno, odnosno na ono što je Grad napravio i predao nam, objasnio je Letinić.
Podsjećamo, građevinske radove na tržnici na Meladi izvodila je tvrtka Stipčević d.o.o. Na površini od 700 metara kvadratnih uskoro će krenuti uređenje suvremene tržnice kapaciteta s oko 20 prodajnih mjesta sa svom opremom – skladišnim prostorom, sanitarnim čvorom i parkiralištem za iskrcaj robe. Cijena projekta je 490.000 kuna.