PERFORMANCE Nezaboravno putovanje u srce

Slika korisnika mkvanja
"Improvizije" Ane Paške u Kazalištu lutaka
Uz zvukove klavira, cajona i gitare umjetnica je publici približila zagrljaj ptice, ljeto, razigran odnos sa svojim čovjekom, revoluciju, ljubav, nježnost...
Marin GOSPIĆ
Ana Paška

Proteklog vikenda u maloj dvorani i ostalim prostorima Kazališta  lutaka Zadar održan je autorski glazbeni performance "Improvizije" autorice Ane Paške. Uz zvukove klavira, cajona i gitare ona je publiku vodila  spomenutim prostorima svojom glazbom i pričom/pjesmama o zagrljaju ptice, ljetu, svom putovanju na bicikli prema svjetskom miru i ozdravljenju, o pomaknutom, luckastom i razigranom odnosu sa svojim  čovjekom, o menstruaciji, o specifičnoj kategoriji žene koja se zove Tuka, o revoluciji, o ljubavi, nježnosti, iskustvu rađanja... Mameći i suze i  smijeh, dirajući okupljene direktno u srce. A u publici i mladi, i stariji, i  djeca, svi spremni na igru, na susret s Ane čineći ovu predstavu nezaboravnim putovanjem nakon kojeg su svi, kako se moglo čuti nakon izvedbe, izašli kao oplemenjeni ljudi.

- Izvoditi u Zadru za mene je svečanost i ritual s obzirom da sam u  Zadru živjela srednjoškolski život bogat knjigama, kazalištem, ulicom,  prijateljima s kojima sam dijelila i trezvenost i ludost. Zadar je grad koji  sam puno puta odsanjala kao umjetnički potencijal za stvaranje, a  upravo to se večeras i ostvarilo, naglasila je umjetnica nakon performancea.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)