Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uskoro proširenje dječjeg igrališta, dogodine vrtić

19.11.2018. 12:48
Uskoro proširenje  dječjeg igrališta,  dogodine vrtić


Ususret izborima za MO grada Zadra na koje Neovisni za Hrvatsku izlaze samostalno sa svojim listama u 19 MO-a, predstavnici  NHR-a grada Zadra, predvođeni gradskim i županijskim vijećnicima  obišli su MO Vidikovac.
Dosad je dužnost predsjednika MO-a Vidikovac obavljao nezavisni Jure Knežević, koji je zajedno s članovima svoje nezavisne liste odlučio na  predstojećim izborima biti dio NHR-a i nositelj liste NHR-a za ovaj MO.  Ova časna, ali volonterska dužnost za gospodina Kneževića predstavlja  mnogo više, jer već duže vremena stanovnici Vidikovca njemu i članovima njegove nezavisne liste poklanjaju svoje povjerenje na izborima za  mjesne odbore grada Zadra.
– Mjesni odbori ne raspolažu vlastitim financijskim prihodima, a zaduženi su za rješavanje egzistencijalnih pitanja svojih stanovnika. Upravo je to razlog simbioze nezavisnih vijećnika s liste Jure Kneževića i  stranke NHR, gdje ćemo zajedničkim snagama nastaviti raditi infrastrukturne projekte u MO Vidikovac, navode iz zadarskog NHR-a dodajući kako će upravo ta sinergija „nezavisnih i neovisnih“ rezultirati  rješavanjem važnih problema za žitelje Vidikovca pa će se u prvoj fazi  krenuti u realizaciju projekta proširenja dječjeg igrališta, a nakon toga u  2019. godini ići će se na projekt vrtića Vidikovac.
Naime, vrtić bi bio na mjestu bivše vojarne koja trenutno služi kao  odlagalište otpada. To, je, navode iz NHR-a, ključni investicijski projekt  neophodan za dio grada u kojem živi približno 4.000 stanovnika, i taj  broj samo raste.
Moderna nova zgrada MO-a kao i komunalno uređenje odskaču u usporedbi s ostalim rubnim dijelovima grada.
Nadalje, radi se na rješavanju kanalizacijskog sustava te drugim manje  zahtjevnim infrastrukturnim zahvatima (nogostup, rasvjeta, ležeći policajci u gornjem dijelu Puta Bokanjca i sl.).
Zahvaljujući kvalitetnom vodstvu, MO-a Vidikovac jedan je od razvijenijih mjesnih odbora u rubnom dijelu grada.
– Bez obzira na to što smo do sada uspjeli napraviti pred nama je još  puno zajedničkog rada i volontiranja kako bismo našim sugrađanima  omogućili što kvalitetniji život. Zato pozivam sve stanovnike Vidikovca  da iziđu na izbore 9.12., kazao je Knežević  dodajući kako će se u NHR-u  zalagati za veća prava MO-a u odlučivanju.