Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Karla Kožul i Ivan Pikunić najbrži na utrci sjećanja

19.11.2020. 15:51


Već tradicionalno je u Škabrnji je održana 4. atletska utrka pod nazivom Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara na kojoj je zbog epidemioloških mjera sudjelovao ograničen broj atletičara. Na utrci na pet km pobijedio je Ivan Pikunić iz Atletskog športskog kluba Rogovo (Sv. Filip i Jakov) s rezultatom 16.51. Drugoplasirani je bio Juraj Bilaver iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac (18.18), a trećeplasirani njegov klupski kolega Mihael Miolović (20.32). U ženskoj konkurenciji pobijedila je Karla Kožul iz AŠK Zadar (21.57), druga je bila Maja Kurta (A. Stepinac, 21.58), a trećeplasirana njena majka, također članica A. Stepinca, Marija Kurta (21.59). Održane su i dječje utrke u rasponu od 100 do 500 m na kojima je sudjelovalo 80 malih atletičara raspoređenih u osam kategorija. Svi sudionici dobili su spomen medalje, a najbolji u glavnoj utrci na 5 km pehare, majice i medalje koje je uručivao Zoran Gurlica, jedan od prvih inicijatora utrke, s brigadnim generalom Mladenom Mikolčevićem koji je prvi kročio u oslobođenu Škabrnju. Prije početka utrka natjecatelji, treneri, djeca i roditelji predvođeni hrvatskim braniteljem i predsjednikom Udruge dragovoljaca domovinskog rata Zoranom Gurlicom, predsjednicom Športske zajednice grada Zadar i pomoćnicom pročelnice za sport i kulturu grada Zadra Snježanom Jurinić, predsjednikom Atletskog kluba Alojzije Stepinac Mladenom Pešom, predsjednikom Atletskog športskog kluba Zadar Krstom Baljakom, izaslanstvom Grada Zagreba na čelu s Kamerom Halilijem zapalili su svijeće i položili vijenac ispred spomenika masovne grobnice, pomolili se za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.
– Drago mi je da sam prisustvovala ovom događaju koji je okupio ograničen broj djece i odraslih, a koji su potrčali u čast svih žrtava Domovinskog rata od Škabrnje do Vukovara. Oprostimo, ali ne zaboravimo, volimo svoje – poštujmo tuđe, naglasila je Jurinić. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preko svoga izaslanika Kamera Halilija je poručio:
– Škabrnju nosim u srcu, žao mi je što nisam mogao nazočiti utrci. U Škabrnju ću doći s izaslanstvom grada i pokazati svoju brigu o Škabrnji.
– Hvala svima koji su doprinijeli da se ova utrka održi usprkos epidemiološkim mjerama, hvala Danijelu Tadiću i Rezi Javidiju koji su vodili obradu rezultata kao i sucima, volonterima, trenerima koji su doveli djecu na obilježavanje dana sjećanja. Nadam se da se vidimo i dogodine – rekao je u ime organizatora prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović.
 


Rezultati dječjih utrka


Predškolci dječaci, 100 m: 1. Roko Ivuša, 2. Noa Šarunić, 3. Paolo Kraljev (svi AK Alojzije Stepinac)
Predškolci djevojčice, 100 m: 1. Klara Saratlija (AŠK Zadar), 2. Neva Buljat, 3. Eva Torbarina (obje A. Stepinac)
1. i 2. razredi dječaci, 100 m: 1. Arijan Antonina (A. Stepinac), 2. Noa Pavić (Sukošan), 3. Ivano Kraljev (A. Stepinac)
1. i 2. razredi djevojčice, 100 m: 1. Chiara Čiklić, 2. Vita Gambiraža, 3. Lucia Luna Štuc (sve A. Stepinac)
3. i 4. razredi dječaci, 300 m: 1. Duje Srzić, 2. Vito Begović (obojica OŠ Zadarski otoci), 3. Marul Henjak (A. Stepinac)
3. i 4. razredi djevojčice, 300 m: 1. Lucija Ivon (A. Stepinac), 2. Cvita Nekić, 3. Mia Skočaj (obje AŠK Zadar)
5. i 6. razredi dječaci, 400 m: 1. Dorian Jurešić (A. Stepinac), 2. Stipe Čulina, 3. Ivano Zupčić (obojica AŠK Zadar)
5. i 6. razredi djevojčice, 400 m: 1. Ema Nižić, 2. Lana Miočić (obje AŠK Zadar), 3. Ariana Maria Tabak (A. Stepinac)
7. i 8. razredi dječaci, 500 m: 1. Marin Krišto (Sukošan)
7. i 8 razredi djevojčice, 500 m: 1. Iva Grbić, 2. Marta Golem, 3. Leona Meter (sve AŠK Zadar)