Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Blagdani proslavljeni pjesmom i humanitarnim radom

Autor: Katarina Belić

18.12.2008. 23:00
Blagdani proslavljeni pjesmom i humanitarnim radom

Foto: Sebastian GOVORČIN



U povodu Božića i božićnih blagdana u Osnovnoj školi Krune Krstića u Zadru održana je tradicionalna božićna priredba u kojoj su sudjelovali svi učenici škole uz pratnju i pomoć svojih razrednih nastavnika, dok je za koordinaciju priredbe bila zadužena profesorica hrvatskog jezika, Dolores Vipotnik.
– Svake godine nastojimo našom predstavom prigodno obilježiti ovaj obiteljski blagdan koji je pred nama, a koji prije svega šalje poruku mira, ljubavi i veselja, pa je tako i sve ono što smo pripremili za danas u našoj priredbi u tom božićnom duhu- kazala je Vipotnik.
Priredba je započela kratkim uvodom i nastupom školskog zbora uz zvukove prigodne tradicionalne božićne pjesme “Radujte se narodi”. Ostatak programa koji se odvijao u Maloj dvorani škole sastojao se od brojnih recitacija poput “Jaslice”, “Polnoćka”, “Božićna noć”, “Mir nas je pohodio” kao i brojnih igrokaza od kojih su igrokaze “Na Badnjak” i “Svaka zvijezda nekog ima” izvodili učenici nižih razreda, dok je igrokaz “Bog koji dolazi” izvelo 20-ak učenika 6. razreda.
Osim aktivnim sudjelovanjem u predstavi, učenici su blagdane oplemenili humanitarnim radom. U školskom hodniku nekolicina učenika prodavala je ručno izrađene čestitke, glinene figure i igračke koje su izradili uz pomoć časne sestre Antonije, a koje najviše kupuju upravo nastavnici škole.
– Svake godine izrađujemo pred Božić darove koje poslije prodajemo. Sav novac koji zaradimo potrošit ćemo za voće i kekse koje ćemo kupiti i darovati umirovljenicima prilikom posjeta Domu za odrasle osobe sv. Frane- kazala nam je Antonija Galić, jedna od učenica i kreatorica malih umjetničkih djela.