Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Darovi za “pokretni spomenik Zadra”

Autor: Jelena Miloš

18.12.2008. 23:00
Darovi za “pokretni spomenik Zadra”

Foto: Adam VIDAS



Uz čestitke u povodu predstojećih blagdana tradicionalnim primanjem u Gradu želimo napomenuti da ćemo vam uvijek biti od pomoći, kako bi se vaša djelatnost i dalje uspješno nastavila. Vi da ste posebnost našeg grada, naš pokretni spomenik, kazao je predsjednik Gradskog vijeća dr. Zvonimir Vrančić
U povodu Božića i predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana u Maloj vijećnici Grada Zadra upriličeno je tradicionalno primanje zadarskih barkarijola, kojima su dobrodošlicu zaželjeli gradonačelnik Zadra Živko Kolega, predsjednik Gradskog vijeća dr. Zvonimir Vrančić, i poglavar za kulturu Radovan Dunatov.
Predsjednik Gradskog vijeća dr. Vrančić u svom je obraćanju prisutnima ukazao da je prijem zadarskih barkarijola tradicija koja se u predblagdansko vrijeme njeguje već dugi niz godina.
Između ostaloga dr. Vrančić se osvrnuo i na prijašnje godine kao i na važnije projekte koji su Zadar pretvorili u društveni i kulturni centar zbivanja, nabrojivši samo neke od njih, među kojima izgradnju autoceste, dvoranu na Višnjiku koja nosi ime košarkaškog velikana Krešimira Ćosića, uređenje Istarske obale te izgradnju novih školskih objekata.
– Grad Zadar se zaista modernizira o čemu svjedoče projekti koji su iza nas, ali i planovi o početku izgradnje luke u Gaženici, što znači i premještanje trajektnog prometa tamo. Tu su i detaljni planovi vezani za zgradu Maraske, gdje je prostornim planom predviđen kompleks hotela, rekao je dr. Vrančić želeći ukazati na važnost tradicionalnih vrijednosti Zadra, jedna od kojih su barkarijoli koji igraju važnu ulogu u povezivanju dviju obala, odnosna dva dijela grada – povijesne jezgre i modernog Zadra.
– Uz čestitke u povodu predstojećih blagdana tradicionalnim primanjem u Gradu želimo vam napomenuti da ćemo vam uvijek biti od pomoći kako bi se vaša djelatnost i dalje uspješno nastavila. Vi ste posebnost našeg grada, naš pokretni spomenik, zaključuje dr. Vrančić.
Predsjednik zadarskih barkarijola Karlo Sindičić je u svoje i uime ostalih barkarijola zahvalio gradskim dužnosnicima na pomoći i podršci, napominjući da mu je iznimno drago što prvi put u tradicionalnom prijemu ima čast vidjeti i gradonačelnika Kolegu.
– Zahvaljujem vam se na dugogodišnjoj pomoći, jer zahvaljujući vama barkarijoli nastavljuju svoj posao i tradiciju, rekao je predsjednik Sindičić te zahvalio i Turističkoj zajednici Grada Zadra koja im je omogućila ljetne i zimske uniforme, čime im je omogućena i vizualna posebnost i prepoznatljivost.
Nakon lijepih čestitki za predstojeće blagdane uslijedilo je i darivanje barkarijola.