Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nikad manje poplava

Autor:

18.12.2008. 23:00
Nikad manje poplava

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zbog obilnih količina oborina koje su se posljednjih petnaestak dana gotovo neprestano slijevale zadarskim ulicama, bilo je za očekivati poplavljene šahtove, ceste i općenito probleme u sustavu odvodnje. Naime, prisjetivši se proteklih godina mnogi će se složiti kako su velike količine kiše nerijetko uzrokovale stvaranje pravog jezera u pojedinim ulicama, a osobito Zrinsko-fankopanskoj ulici na Relji.
U razgovoru s Grgom Peronjom, direktorom zadarske tvrtke Odvodnja d.o.o., saznajemo kako su zahvaljujući postupnoj izgradnji nemalog broja crpnih stanica i kolektora, spomenute poplave danas stvar prošlosti.
– Situacija nikada nije bila bolja nego danas, a s obzirom na to kako je bilo nekada, mi smo jako zadovoljni, ali, naravno, samo onim što pripada našem sustavu. Poznato je da je nekada bilo više problematičnih ulica, a danas u gradu više ne postoji niti jedna kritična točka, barem što se nas tiče, jer neke problematične stvari nisu problem Odvodnje, pojasnio je Peronja, dodajući kako je logično da se neposredno nakon što padne kiša stvore lokve, no sustav ih prije ili kasnije “proguta”, odnosno čim stignu u kišne rešetke, nema šanse da se bilo gdje stvori dugotrajnija poplava. Sve u svemu, s obzirom na zaista velike količine kiše i na prijašnju situaciju u ovakvim okolnostima, mi smo vrlo zadovoljni, kazao je Peronja, osvrnuvši se i na današnju sliku nekada problematične Relje, za koju je kazao da je to dio grada koji je doživo temeljitu rekonstrukciju zbog koje je tamošnji problem odvodnje oborina dugoročno riješen.