Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Pjesme i darovi umirovljenicima

Autor: Jelena Miloš

18.12.2008. 23:00
Pjesme i darovi umirovljenicima

Foto: Sebastian GOVORČIN



Moram napomenuti da je naša ustanova na ponos osnivaču Zadarskoj županiji i Gradu Zadru budući da bez njihove potpore ne bi postigli sve što je iza nas, od vrhunske opreme do klimatizacijskog sustava, rekao je ravnatelj Šoša najavljujući i daljnju uspješnu suradnju
U tjednu darivanja članovi gradske uprave jučer su posjetili zadarski Dom umirovljenika i njegove štićenike razveselili prigodnim darovima.
Dogradonačelnika Zadra Dražena Grgurovića, poglavara za školstvo, mladež i socijalnu skrb Jozu Dragića, predsjednika Gradskog vijeća dr. Zvonimira Vrančića i voditeljicu protokola u Gradu Zadru Mirjanu Sačić štićenici Doma umirovljenika dočekali su pjesmom i s oduševljenjem su ih pozdravili velikim pljeskom.
Ravnatelj Doma umirovljenika Grgo Šoša s ponosom je istaknuo da je njihova ustanova po mnogim kriterijima jedna od vodećih ustanova tog tipa u Hrvatskoj, budući da se može pohvaliti vrhunskom opremom, telefonima u svakoj sobi, ali i klima uređajima u cijeloj ustanovi.
– Moram napomenuti da je naša ustanova na ponos osnivaču Zadarskoj županiji i Gradu Zadru budući da bez njihove potpore ne bi postigli sve što je iza nas, od vrhunske opreme do klimatizacijskog sustava, rekao je ravnatelj Šoša najavljujući i daljnju uspješnu suradnju.
Dogradonačelnik Grgurović pozdravio je sve prisutne uime gradonačelnika Živka Kolege koji zbog obaveza nije mogao doći u posjet štićenicima Doma, dodajući da su stanari najzaslužniji što je dom postao jedan od vodećih u Hrvatskoj.
Lijepo uređenom domu iz kojeg je pogled na more zadivljujući, kao i mediteranska klima uvelike će opravdati teoriju medicinara koji su najavili da će se u budućnosti životni vijek čovjeka produžiti, kazao je dogradonačelnik Grgurović.
Nakon kratkih pozdrava i govora dogradonačelnik Grgurović počastio je stanare Doma pjesmom i sviranjem na klaviru, dok su ga stanari Doma pratili pjesmom i pljeskom. Otpjevali su tako zajedno božićnu pjesmu “U sve vrime godišća”, popularnu pjesmu “Dalmatinac” i svevremensku “Kalelargu”, nakon čega je uslijedilo darivanje stanara s gotovo dvjesto prigodnih poklona, među kojima su se nalazili kolači, sokovi i voće.