Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prvostupnici psihologije dobili diplome

Autor: Z L

18.12.2009. 23:00
Prvostupnici psihologije dobili diplome

Foto: Adam VIDAS



Na svečanoj promociji koja je u četvrtak održana na Sveučilištu u Zadru promovirano je 14 prvostupnica/prvostupnika psihologije koji su svoje zvanje stekli na preddiplomskom studiju psihologije Sveučilišta u Zadru. Riječ je o četiri prvostupnika prve generacije te 10 prvostupnika druge generacije koji po Bolonjskom procesu stječu svjedodžbu prvostupnika/baccalaureusa psihologije.
Promociju su vodili prof.dr.sc. Izabela Sorić, pročelnica Odjela za psihologiju i prof.dr.sc. Ilija Manenica, promotor.
Pročelnica prof.dr.sc. Sorić obratila se nazočnim promoventima, njihovim uzvanicima te ostalim nazočnim članovima Odjela za psihologiju prigodnim govorom u kojem je istaknula da joj je velika čast što može pozdraviti prvu generaciju prvostupnika psihologije i da se nada da su svi nastavnici uspjeli prenijeti im znanja koja će moći koristiti u svom daljnjem školovanju i radu.
Promotor prof.dr.sc. Ilija Manenica također je pozdravio sve nazočne promovente i istaknuo da se nada da će oni u svom budućem radu primjenjivati znanja koja su stekli na preddiplomskom studiju psihologije i da će pri tome težiti daljnjem usavršavanju i radu na boljitku i razvoju zajednice u kojoj će djelovati i raditi te promovirati Odjel na kojem su stekli težiti daljnjem usavršavanju i radu na boljitku zajednice. Kazao je da pri tome ne postavljaju isključivo materijalne ciljeve kao prioritete svog rada nego da prije svega poštuju etička i radna načela koja su ih njihovi nastavnici nastojali prenijeti tijekom preddiplomskog studija.
Po završetku promotorovog pozdravnog govora promoventica Ivna Juranić pozdravila je svoje nazočne kolege, zahvalila se nastavnicima, te je zamolila pročelnicu i promotora da im uruče svjedodžbe i dopunske isprave o studiju.
Prvostupnici prve generacije preddiplomskog studija psihologije koji su promovirani su: Ines Jakelić (Čatlak), Ivna Juranić, Helena Maleš i Luka Škrinjarić.
Prvostupnici druge generacije preddiplomskog studija psihologije koji su promovirani jesu:
Deni Bužančić, Daria Dražević, Ivana Dujić, Marija Juravić, Goran Kalamiza, Irena Knežević, Vedran Lešić, Matija Mesić, Adrian Orešković i Suzana Prenđa.