Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Stranka bez personalnog autoriteta

Autor:

18.12.2009. 23:00
Stranka bez personalnog autoriteta

Foto: Tomislav JERAK



Stranka hrvatskog zajedništva je nova stranka na hrvatskoj političkoj sceni, koja će se bitno razlikovati od drugih političkih stranaka, kojom neće vladati personalni autoritet, već stručni tim, s krajnjim ciljem – razvitkom i prosperitetom Hrvatske, kazao je Marić


Novoosnovana Stranka hrvatskog zajedništva predstavila je u četvrtak u hotelu Kolovare svoj program i zadatke, radi afirmacije stranke na zadarskome području. Kako je istaknuo Miljenko Marić, predsjednik zadarske podružnice stranke, jednog od prvih ogranaka registriranog prije desetak dana, Stranka hrvatskog zajedništva javlja se kao temeljni preduvjet za nužno rješavanje postojećeg stanja u kojem se našla Republika Hrvatska, odnosno rješavanje njenog kadrovsko-gospodarskog opstanka kao neovisne države.
– Stranka hrvatskog zajedništva je nova stranka na hrvatskoj političkoj sceni, koja će se bitno razlikovati od drugih političkih stranaka, kojom neće vladati personalni autoritet, već stručni tim, s krajnjim ciljem – razvitkom i prosperitetom Hrvatske, kazao je Marić.
Na predstavljanju su uz predsjednika zadarske podružnice sudjelovali predsjednik Stranke hrvatskog zajedništva dipl. inž. Ivo Jolić i zamjenik predsjednika inž. Željko Vinski.
– Smatramo da je hrvatsko zajedništvo ključno kako bismo u miru mogli razvijati političku filozofiju gdje će stranka služiti narodu, a ne da postane birokratski aparat koji će uskraćivati progres i slobodu naroda zbog egoističnih stavova lidera pojedinih stranaka. Nalazimo se u teškim previranjima, kroz sve što smo doživjeli pljačkom kroz privatizaciju i posuđivanjem enormnih količina novca s čime smo opteretili državni proračun, a što će u pitanje dovesti sve tekovine socijalne države, kazao je Jolić.
Obrazlažući temeljne odrednice programa uz ostalo je istaknuo da stranka ima tendenciju pretvoriti Hrvatsku u istinski socijalnu državu i ograničiti birokraciju koja zloupotrebljava ustavne odredbe.
– Smatramo da možemo doći do toga da imamo besplatno školstvo, zdravstveno socijalno osiguranje, slobodno i nezavisno sudstvo te namjeravamo raditi na tome da hrvatski narod shvati da ne treba ostati vjeran stranci koja nije ispunila nijedno od svojih obećanja, zaključio je Jolić.
 


 NOVA DEMOKRATSKA REVOLUCIJA




Prema stavovima Stranke hrvatskog zajedništva, Hrvatskoj je potrebna nova demokratska revolucija, koja neće biti samo kozmetička promjena prakse prošlog propalog režima, a stranka kako je istaknuto, ima pripremljene radikalne zakonske i gospodarske programe putem kojih će se iskorijeniti kriminalni odnos prema državi i građanima, kojim će se povratiti pravo radnika, seljaka, branitelja, intelektualaca i svih poštenih građana, da skladno i moralno upravljaju državom.