Božićni sajam stvorio predblagdansku atmosferu

Slika korisnika admin
biograd_bozicni sajam_2
Jelica FARKAŠ
Ukrasi za biogradske domove

I treći ovogodišnji Božićni sajam koji se održao u subotu u Ulici Kralja Tvrtka u Biogradu na moru pokazao je da je njegova organizacija bila dobro osmišljen potez Grada Biograda. Na više od 40 izložbeno-prodajnih punktova na kojima su svoje proizvode izložili brojni obrti, udruge, ugostitelji, škole i drugi iz Biograda i okolice, moglo se doista naći od svega po malo. I dok je šarenilo božićnih ukrasa, aranžmana, svijeća, odjevnih predmeta i domaćih kolača bilo izazov za oči, tako su se mirisi bakalara, kuhanog vina i drugih zalogaja iz lonaca i kotlića širili malom biogradskom ulicom. Ugođaju su značajan doprinos dali i Berekini, uz koje su mnogi zapjevali i zaplesali.

Iako promet nije bio onakav kakav se možda očekivao, sigurno je da božićno ozračje i zajedništvo iskazano tijekom trajanja ovih sajmova na otvorenom dalo jednu posebnu notu životu u Biogradu.

- To je upravo i bio cilj, da stvorimo jednu toplu zajedničku atmosferu u predblagdansko vrijeme, kazao nam je dogradonačelnik Biograda Marijan Stopfer, inicijator održavanja ovih sajmova na otvorenom.

Podršku sajmu iskazao je i Ivo Eškinja, direktor Turističke zajednice Grada Boigrada, ističući da je duh Božića u zajedništvu, na što se i održavanjem ovakvih sajmova nastoji podsjetiti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno