Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gorica prvak, konkurencija blizu

18.12.2011. 23:00
Gorica prvak, konkurencija blizu


Nakon 13. kola Županijske nogometne lige prvi su ciljnu vrpcu presjekli nogometaši Gorice koji će tako do proljetnog dijela prezimiti na vrhu ljestvice. Borba za prvo mjesto vodila se do posljednjeg kola, a Goričanima su pogodovali ostali rezultati. Naime, suparnici za naslov jesenskih prvaka momčadi Croatije i Vrčeva su kiksali kod kuće protiv Zemunika, odnosno Nove zore pa su Goričani za jedan bod umakli Croatiji, dva boda Velebitu koji se probio na treće mjesto s još tri kluba s po četiri boda manje. Goričani su uz Bibinje ostvarili najviše pobjeda, dok je momčad Galovca ostvarila samo jednu pobjedu uz najviše poraza, čak devet. Zanimljivo je da Bibinjci u dvanaest utakmica nijednom nisu igrali nerješeno, a Dalmatinac samo jedanput. Najefikasnija momčad je Velebit iz Gračaca koji su na prvo mjesto skočili zahvaljujući najboljem omjeru i visokoj 7:0 pobjedi u posljednjem kolu protiv Galovca koji je uz Debeljak momčad s najmanje postignutih golova. Zbog eventualne reorganizacije lige sigurno je da će se na proljeće voditi velika borba za plasman u gornji dio ljestvice.
1. GORICA1272321:1823
Krenuli su dobro, pa su malo zastali da bi se opet vratili u vrh i tu ostali do kraja. U zadnjem kolu imali su sreću da su kao domaćini kiksali Vrčevo i Croatia, a oni su s Arbanisima na svojoj Jamorini odigrali neriješeno. Momčad je spoj mladosti i iskustva na čelu s prekaljenim Josipom Lončarom, Alojzijom i Pavom i Grgom Mikulićem. Mladi igrači dolaze sve više do izražaja, a treba spomenuti i “vječitog džokera” s klupe Antu Kambera koji pred kraj utakmice postiže golove, odnosno kada je najpotrebnije. Trener Mile Batur Ćeza s predsjednikom Zoranom Ikićem čine tandem snova kada treba animirati momčad.
2. CROATIA1264217:1122
Tri remija u prva tri kola na startu nisu baš puno obećavali no, kako je prvenstvo odmicalo na kraju su bili u prilici osvojiti titulu jesenskih prvaka. Čini se da su pod tim dojmom u posljednjem kolu s imperativom pobjede kod kuće protiv Murvice “izgorjeli”, ali nije ništa izgubljeno sa samo jednim bodom zaostatka itekako su u igri za konačan trijumf. Čvrsta obrana na čelu s iskusnim vratarem Rafaelom Baričićem primila je najmanje golova, samo 11 što je u prosjeku manje od jednog po utakmici. Trener Vlado Pirović u terenu ima iskusnog Blaža Budanovića koji vrlo dobro vodi pomlađenu momčad.
3. VELEBIT1254326:1419
Tijekom cijelog prvog dijela prvenstva momčad je bila u sredine ljestvice, a na kraju su se skrasili na zavidnom trećem mjestu. Trener Zoran Vujčić vrlo dobro je ukomponirao momčad koja je izrasla u respektabilnog suparnika za sve u ligi. Redovan trening i ozbiljnost u radu morali su donijeti ploda. Kako najavljuju iz kluba s treninzima se ne prestaje te se već radi na pojačanjima s kojima bi na proljeće trebali biti još jači kako bi zadržali visoki plasman.
4. VRČEVO1254318:1319
I oni su najveći dio sezone proveli u sredini ljestvice. Vrlo tvrd sastav koji ne daje, ali i ne prima puno golova. Momčad je sastavljena od igrača iz Glavice na čelu s trenerom Željkom Števanjom koji može samo žaliti za kiksom u posljednjem kolu i još boljim plasmanom. No, što je bilo bilo je, a na proljeće Drežlovac će opet biti u središtu pažnje.
5. NOŠK1254316:1219
Novigrađani pružaju igre na prošlogodišnjoj razini, što znači da je momčad dobro ukomponirana i uigrana. Tijekom prvog dijela prvenstva bili su oko sredine ljestvice gdje su se i zaustavili na diobi od 3. do 6. mjesta. Nisu baš puno dali, ali ni primili golova što znači da se igralo na sigurno, ne primiti gol, a u napadu zabiti barem jedan za pobjedu. Stoga će trener Šime Baždarić na proljeće tražiti od Hrvoja Čolaka, Grđana i ostalih bolju efikasnost.
6. ARBANASI1254317:1519
Odličan početak rezultirao je visokim plasmanom te su tako sve do osmog kola bili na vrhu ljestvice. Potom je uslijedio mali pad te su se na kraju zaustavili na ipak obećavajućem petom mjestu. Vjerojatno je bilo teško održati visok kontinuitet igara što objašnjava pad, ali za razliku od prošlog prvenstva vidljivo je da treneri Mišel Jelenković i Nikola Matković dobro rade, a iz pomlatka stalno stižu novi igrači.
7. BIBINJE (-3)1270522:2018
Da nisu počeli s minus tri boda tko zna kako bi na kraju završili. Jedina su momčad koja nije zabilježila neriješen rezultat, a uz Goricu jedini su ostvarili sedam pobjeda uz pet poraza. S Hrvojem Režanom, Božom Bugarijom, Matom Bugarijom, Lukom Lukićem vrlo su efikasni, ali je obrana primila dosta golova, čak 22 što je iza Galovca najviše u ligi. Ipak, trener Bruno Torbarina uspio je posložiti momčad u vrlo opasnog suparnika za sve. Budu li ostali na razini u nastavku će se sigurno vinuti još više.
8. ZEMUNIK1252523:1617
Nepredvidivi Zemuničani mogli su lako zauzeti još koje mjesto više. Riječ je o momčadi kojoj se ne zna kada će zaigrati dobro, a kada loše. Motor momčadi Elvis Šarić uz strijelce Marija Baždarića, Dragana Fabijana, Marka Perića, Alvira predstavljaju zaista opasan sastav koji će na proljeće s trenerom Milivojom Krnčevićem morati malo više zapeti u napadu za barem malo bolji plasman.
9. NOVA ZORA1242617:2114
Filipjanci su igrali toplo – hladno. Nakon lošeg početka kasnije se dojam malo popravio, ali u konačnici nedovoljno za koji korak naprijed. Ipak, za pomlađenu momčad trenera Kreše Mikasa ovo je dragocjeno stjecanje iskustva te bi dobrim i redovnim radom na proljeće trebalo biti bolje.
10. MURVICA1234516:1313
Nakon dobrog starta s dosta neriješenih ishoda i dvije pobjede uslijedio je lagani pad s malim popravkom u posljednjem kolu i gostujuće pobjede u Turnju nad Croatijom. Sve skupa nedovoljno da bi zadovoljilo trenera Antu Grgeča. Jedan od razloga lošijih predstava jesenskog dijela je da su u više navrata igrali nekompletni. Na proljeće bi se možda trebalo malo pojačati i osvježiti momčad.
11. DALMATINAC1241715:2113
Uzdaj se u svoju mladost i uživaj. Računica je to s kojom Crničani igraju godinama. Daleko od toga da rezultat nije važan, ali i ova sezona mora proći u skupljanju iskustva. Crničani su ispod omjera pozitivnog rezultata pa je svaka pobjeda ili bod dobar uspjeh.
12. DEBELJAK123368:1512
Dobro su počeli te su nakon prva četiri kola bili na vrhu kolone s tri pobjede i jednim porazom. Međutim, kako je prvenstvo odmicalo dalje Debeljačani su padali na ljestvici ne ostvarivši više niti jednu pobjedu uz tri remija i pet poraza. Što se to dogodilo s ambicioznim klubom sa Šaraja to bi u redovim “žuto-plavih” trebali sami analizirati.
13. GALOVAC121298:355
Ono što je najvažnije je da je reaktivacija uspjela. Istina bez nekog rezultata, ali je bitno da se igra, a rezultat će doći. Kad – tad.