Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Mali plesači nagrađeni velikim pljeskom

18.12.2011. 23:00
Mali plesači nagrađeni velikim pljeskom


U gradu je zavladala prava predbožićna šoping groznica, kupovati se mora, a što se sve može vidjeti i kupiti u noći “late night shopinga” pokazali su članovi Plesne udruge Gesta svojom zabavnom plesno-dramskom predstavom Božićni šoping u “SuperOvoj”.
Dvije prijateljice, šopingholičarka Violeta (Sanja Zalović) i domaćica Rina (Hrvoje Dukić) zajedno kreću u “SuperOvu” u “late night shoping”, a kroz frizerske salone, trgovine i ostale sadržaje u šoping centru provode ih plesnim točkama polaznici Geste. Autori dramskog dijela teksta su Hrvoje Dukić i Nena Jurišić, a u izvedbi Sanje i Hrvoja publika nije skidala osmijeh s lica. Svakim pojavljivanjem na pozornici mali plesači nagrađivani su velikim pljeskom, što za odličnu izvedbu, a što za maštovite i bogate kostime. Koreografiju je osmislila Nena Jurišić, a male plesačice pokazale su talent i snalaženje na svjetlima pozornice.
U kazalištu se, naravno, kao i za svaku predstavu Geste, tražila karta viška, no gostima u publici nije smetalo ni gledanje na nogama.
Duhovite opaske o ludnici šopinga za vrijeme božićnih blagdana i punim šoping centrima u svako doba dana pa i noću, te dosjetljivim plesnim točkama predstava se pokazala jednako zanimljivom i za odrasle, kao i za djecu.
U predstavi je nastupilo 150-ero djece polaznika Geste, a za izvedbu su se pripremali 3 i pol mjeseca. Nakon ovakve izvedbe s nestrpljenjem se iščekuje iduća predstava Geste.