Najmlađi pomažu svojim vršnjacima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Akcije pomoći za samohrane majke iz karlovačke udruge "Betlehem" nastavit će se i nakon Božića

Brojni Zadrani, kao i žitelji okolnih mjesta uključili su se u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za udrugu "Betlehem" koja djeluje na području Karlovačke županije. Riječ je o Udruzi za nerođeni život koja se bavi pružanjem pomoći i skrbi za samohrane majke s djecom. Ovu akciju organizirala je udruga "Žene u Domovinskom ratu Zadar", u suradnji s Dječjim vrtićem Petar Pan na Stanovima.

- Ovo je treća godina za redom da organiziramo prikupljanje pomoći za udrugu "Betlehem" iz Karlovca. Radi se o ženama koje su njihove obitelji odbacile jer su ostale u drugom stanju kao samohrane majke, ali su one isto odlučile zadržati i roditi to dijete i mi im u tome pomažemo, a među njima i žena iz Zadarske županije, kazala je predsjednica Udruge Ivana Haberle, koja ističe da je važno i da djeca u ovo božićno vrijeme nauče da radost i u tome da se daruje nekog drugog, da se i ona odreknu nečeg, kao što su igračke ili odjeća koju su prerasli i time razvesele svoje vršnjake u Karlovačkoj županiji.

Kako kaže teta Ivanka iz Dječjeg vrtića Petar Pan, u akciju su se djeca uključila s veseljem, kao i njihovi roditelji te odgojitelji. Također su pomoć koja se skupljala u higijenskim potrepštinama, odjeći, obući, hrani i opremi za djecu, donosili brojni ljudi iz Zadra, Zemunika i drugih mjesta. Pomoć su također skupljale i članice udruge "Žene u Domovinskom ratu" Zadar i jučer je sve prikupljeno krenulo prema Karlovcu.

Akcije pomoći za samohrane majke iz karlovačke udruge "Betlehem", nastavit će se i nakon Božića. U korizmeno vrijeme će djeca iz dječjih vrtića Petar Pan i Sunce, izrađivati rukotvorine koje će se prodavati i time potpomoći uskrsnu akciju pod uvijek istim geslom, a to je "dobro je činiti dobro".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno