Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjeda nakon 63 dana

18.12.2011. 23:00
Pobjeda nakon 63 dana


Negdje se moralo vratiti. I vratilo se – u Vukovaru. Nakon što su u prvih deset kola Zadrani propustili niz prilika za povećanje bodovnog učinka, u gradu heroju momčad Marina Masnić odigrala je odličnu utakmicu i osvojila dva boda. Zadrani su se vratili u meč nakon što su gubili 2:1 u setovima, spasili su i dvije meč lopte i konačno s gostovanja donijeli nešto više od dobrog dojma.
Počelo je obećavajuće za Zadrane koji su u prvom setu nakon izjednačene igre uspjeli doći do 20:16. Nije bio prvi put da igrači s Višnjika imaju lijepu priliku završiti set u svoju korist. No, do sada se najčešće događalo da na kraju taj isti set ode protivniku. Ovaj put “plavi” su bili koncentrirani do kraja i poveli 1:0. Nakon toga – blokada.
– Drugi i treći set bio je jako loš. Najveći problem u tom vremenu bio nam je prijem – objašnjava trener Masnić. Nakon 2:1 za Vukovar činilo se da će to biti još jedno uobičajeno zadarsko gostovanje. Još kada je Vukovar nakon zadarskog vodstva u najvećem dijelu četvrtog seta (16:11, 20:16) došao do meč lopte (24:23) teško da bi netko u tom trenutku stavio koju kunu na goste. Međutim, Šestan je u ključnim trenucima odlično blokirao i donosio poene svojoj momčadi koja je utakmicu odvela u peti set.
– U četvrtom setu napravili smo rotaciju koja se pokazala itekako korisnom. Suraća smo prebacili na korektora, a Burčula na primača – dodao je Masnić.
Nakon 13:10 za Zadar u petom setu Vukovar dolazi do 14:13 i druge meč lopte. Međutim, Zadrani su osjetili da se ovakva prilika ne propušta i s tri poena došli do pobjede. Ivan Škara smečom je zaključio lijepu vukovarsku večer.
– Ova pobjeda nam je višestruko važna. Vjerujem da smo u Vukovaru naplatili sve ono što smo radili od početka priprema. U nekim prethodnim utakmicama nedostajalo nam je jako malo do pobjede i iz tih smo poraza nešto mogli i naučiti – zaključio je Masnić


VUKOVAR – ZADAR 2:3


(21:25, 25:14, 25:19, 26:28, 14:16)
VUKOVAR – Dvorana OŠ Dragutina Tadijanovića. Gledatelja: 100. Suci: Barbić i Rakvin (Osijek).
VUKOVAR: Rošić, Leko, Petković, Prdić, Medan, Mihaljević, T. Tomić, I. Romić. Trener: Rudolf Tomić.
ZADAR: Viduka, Škara, Surać, Bakale, Mandić, Šestan, Burčul, Belić. Trener: Marin Masnić.




PRVA A HOL


Rezultati 11. kola: Vukovar – Zadar 2:3, Zagreb – Mursa Pan P.I. 1:3, Šibenik – Varaždin Volley 3:0,  Centrometal – Opatija 1:3, Daruvar – Split 3:0, Rovinj – Karlovac 3:0, Sisak – Rijeka 3:0.
Mursa Pan P.I. 30, Sisak 27, Rovinj 25, Rijeka 24, Opatija 21, Daruvar 17, Centrometal 16, Vukovar 14, Zagreb, Split 11, Šibenik 10, Karlovac 9, Varaždin V. 7, Zadar 6
U 12. kolu (14./15. siječnja 2012.) igraju: Zadar – Karlovac, Split – Rovinj, Opatija – Daruvar, Rijeka – Centrometal, Varaždin Volley – Sisak, Mursa Pan P.I. – Šibenik, Vukovar – Zagreb.


Šestorica reprezentativaca


Šest igrača Zadra i trener Masnić ovaj će tjedan biti na pripremama juniorske i kadetske reprezentacije u Nedelišću. Filip Šestan i Donat Mandić dobili su pozive Hrvoja Borovine, izbornika, za najbolju juniorsku nacionalnu selekciju dok će se s kadetskom reprezentacijom pripremati Karlo Buterin, Antonio Bjelobrk, Mateo Kvartuč i Tomislav Karamarko. Marin Masnić u obje je selekcije trener.