Otac dvoje male djece morat će odrobijati dvije godine zbog trave

Slika korisnika admin
Autor: 
marihuana_trava
Drogu je policiji Šajkić u stanu odmah dobrovoljno predao jer nije htio "frku" zbog malog djeteta koje je spavalo i susjeda

Nakon što je sredinom kolovoza prošle godine na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, Vrhovni je sud tu presudu u cijelosti potvrdio te će 33-godišnji Goran Šajkić sada morati na izdržavanje kazne u jedan od hrvatskih zatvora zbog nešto manje od 180 grama marihuane.

Presudu Goranu Šajkiću izreklo je, podsjećamo, Sudsko vijeće kojim je predsjedao Boris Babić, a on je izričući presudu tada kratko naveo kako je dokaznim postupkom nedvojbeno utvrđeno da je Šajkić počinio kazneno djelo koje mu je optužnicom i stavljeno na teret. Pri izricanju visine sankcije, u Šajkićevu je slučaju bio primijenjen institut ublažavanja kazne jer je, između ostalog bio neosuđivan i otac je dvoje male djece.

Šajkić se na početku suđenja na zadarskom sudu izjasnio kako se ne osjeća krivim, a optužnicom se teretio da je radi daljnje prodaje kupio 173,69 grama "trave". "Pao" je 11. studenog 2008. godine kada su ga policajci zaustavili u automobilu jer su imali saznanja da se bavi dilanjem. Tada su mu dio droge pronašli u autu, a onda su premetačinom njegovog stana pronašli veći dio od sveukupne količine marihuane koju je imao i to raspoređenu u 14 vrećica.

Drogu im je u stanu Šajkić odmah dobrovoljno predao jer nije htio "frku" zbog malog djeteta koje je spavalo i susjeda. Policajci su tada još pronašli i preciznu digitalnu vagu s tragovima za koje su vještaci utvrdili da je marihuana.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno