Čudesni Gianni

Slika korisnika admin
ČUDNA DRUŽINA, SUMNJIVA MORALA

Ima tako nekih priloga koji čovjeka baš mogu razveseliti. Vidjeli smo na teveu kratak snimak jedne vesele družine koja se sastoji od tigra, lava i medvjeda. Oni žive skupa, jer su skupa i odrasli i postali su prijatelji i svi su sretni i zadovoljni. Baš mi ih je bilo drago vidjeti. Sutra sam taj snimak našao i na netu pa sam malo (što mi inače nije običaj) pogledao i komentare čitatelja, koji su svi bili zanimljivi i duhoviti. Jedan je napisao da nisu trebali to objavljivati jer je to vidila ova, kako se ono zove... Ona bucka koja skuplja potpise po Hrvatskoj i koja će sada pokrenuti referendum protiv i mede i lava i tigra, jer „ne predstavljaju nikakvu zajednicu i to između njih se ne može nazvati obitelj, jer ne idu u crkvu i nemaju petero djece". Druga je pak čitateljica zaključila kako je to divan primjer Hrvatima kako uz pravilan odgoj i različite jedinke mogu složno živjeti bez obzira na razlike. Ja mislim da se to ne smije pisati jer ovdje vlada ljubav, sloga i tolerancija, a ovdje je mržnja ipak puno preporučljivija. Nije baš moralno i vjerski preporučljivo, ali više se isplati.

NAJBOLJI I JEDINI

Dječji se filmovi u Hrvatskoj snimaju tako rijetko da je pojava svakog novog događaj i taj film ima relativno osiguranu gledanost jer roditelji vole malo poslati djecu u kino, naravno, ako kina u njihovom gradu uopće i ima. Ovih se dana, nakon stotinjak godina čekanja, konačno pojavio i film o Šegrtu Hlapiću, film nevjerojatno inventivno nazvan „Šegrt Hlapić",film koji je odmah izazvao interes gledateljstva i film koji nakon „Duha iz močvare" i dva Kušanova „Koka" pokazuje da se dječji film u hrvatskoj može snimiti jedino na osnovu relevantnog književnog predloška, s obzirom da izgleda nitko nije u stanju napisati suvisli scenarij. Film je dobio mahom loše kritike, ja o njemu neću govoriti jer ga nisam ni gledao, a gledao sam samo kratku reklamu pa ću o njoj, s obzirom da je stalno na tv-u, reći par riječi.

Upravo je zanimljivo kakve se reklame i slogani sve koriste kada treba privući publiku, a ovdje je to rečeno vrlo jednostavno: „Hlapić - najgledaniji dječji film". To me vrlo dojmilo jer volim zdravu logiku. Naime, svaki hrvatski dječji film je u vrijeme prikazivanja najgledaniji iz jednostavnog razloga - zato što je i jedini. To je kao da ja kažem da sam najljepši muškarac u svom uredu. Zvuči lijepo, a pogotovo ako se zna da sam i jedini. Logično. Tako svi možemo biti najljepši, najpametniji i, naravno, najgledaniji.

TKO JE TAJ ČOVJEK?

Ovog je utorka na HRT-u 1 emitirana snimka zajedničkog koncerta Glorije Gaynor i Ive Gamulina Giannija, i to njegov drugi dio, a koji je održan u Pulskoj Areni 2011. Onda mi je palo na pamet da taj Gianni, da ne kažem Đani, stalno ima neke spektakularne koncerte, a uvijek sa nekim poznatim svjetskim zvijezdama, odnosno s onim što je od njih ostalo, s obzirom da u prosjeku imaju stotinjak godina. O kvaliteti ovog pjevača ja ne mogu suditi jer se u taj belkanto baš ne razumijem, ali mi je sve to nekako tajanstveno. Kako ih uspije dovući u Hrvatsku i još na pozornicu? Ipak su to Anna Oxa (na ne kažem Hodža, što je njeno pravo prezime, ako niste znali), Natali Cole i Dionne Warvick. Možda je on neka svjetska zvijezda (a nije nešto zgodan da bi privukao ove slavne žene), a možda ih i dobro plati, a ako je tako, kako zatvara financijsku konstrukciju s obzirom da je produkcija ovakvih nastupa vrlo zahtjevna i skupa? Meni je to toliko zanimljivo, da bi dotičnog terora... Ups! Pardon! Tenora... Dakle, dotičnog bih tenora postavio za ministra financija, jer očigledno, s malo para čini čuda.

P.S. ta Glorija u prezimenu ima riječ „gay". Eto kako nam pod krinkom umjetnosti strane sile pokušavaju progurati istospolne zajednice i slične opačine. Ja bih njoj nastup i zabranio.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno