Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sezona svih sezona

18.12.2013. 23:00
Sezona svih sezona


Rezultati prvih devet mjeseci ove godine pokazuju da je ostvarena najbolja turistička sezona u odnosu na sve dosadašnje sezone, o čemu govori milijun i 314.000 gostiju, što je povećanje za 7 posto, te 9 milijuna i 600.000 ostvarenih noćenja, tj. porast za 4 posto, istaknuto je na jučerašnjoj 8. Skupštini Turističke zajednice Zadarske županije koju je sazvao župan Stipe Zrilić kao predsjednik TZ Zadarske županije.
Nakon jednoglasno usvojenog izvješća Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad poslovanjem TZ Zadarske županije, direktor TZ Zadarske županije Ivo Dunatov podnio je kratko izvješće o izvršenju Programa rada od siječnja do rujna 2013. godine, s naglaskom na turistički promet u navedenom razdoblju, te među ostalim, istaknuo:
– Naše aktivnosti u prvih devet mjeseci bile su usmjerene na oglašavanje, a dosta aktivnosti bilo je vezano za direktne nastupe na tržištima i sajmovima, pri čemu je premašen financijski plan jer neke aktivnosti, vezane uz ulazak Hrvatske u EU, nisu bile planirane, ali takve ponude nije bilo moguće odbiti, no s druge strane, to je utjecalo na promjenu troškova, kazao je Dunatov, navodeći uspješan nastup TZ Zadarske županije na sajmovima u Frankfurtu, Salzburgu, Linzu i Pragu.
Na Skupštini je zatim jednoglasno prihvaćeno financijsko izvješće od siječnja do rujna 2013. i prijedlog rebalansa financijskog plana za 2013. godinu, nakon čega je predložen Program rada Turističke zajednice Zadarske županije s financijskim planom za 2014. godinu, koji je također jednoglasno usvojen.