Gradska komisija danas određuje tko će dobiti socijalni stan

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Socijalni stanovi grade se i na Crvenim kućama

Danas se sastaje Komisija za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Zadra koja će, kako nam kaže pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut, "amenovati" listu socijalnih stanova.

Riječ je o bodovnoj listi sa stotinjak zahtjeva koja se sastavlja po strogim kriterijima kako, obzirom na velik broj socijalnih sučajeva, nitko ne bi bio zakinut. Komisija će imati nezahvalan posao odrediti prioritete, odnosno one koji udovoljavaju strogim kriterijima što ih je propisao Grad.

Treba napomenuti da je riječ o dodjeli ne samo stanova koje Grad već godinama dodjeljuje socijalnim slučajevima, već i o novima koji su upravo u izgradnji na Crvenim kućama.

O tome kakva je situacija sa stanovima što ih Grad daje u najam najpotrebitijima i koliko stanova mogu dati, najnovije podatke dao nam je pročelnik Pešut. Pritom nas je zanimalo koliko je od tih stanova novih, a koliko onih koji su već u najmu?

- Na listi imamo 73 nova stana koji bi trebali biti gotovi za 14 mjeseci, te još nekoliko stanova koji bi se trebali osloboditi tijekom iduće godine, a riječ je o stanovima koje smo već davali u najam i uskoro će ih napustiti korisnici koji više za to ne ispunjavaju uvjete. Prvih 80 do 90 podnositelja zahtjeva mogu sigurno računati da će dobiti stan, a drugi će ga dobiti u najam tijekom iduće godine kada se koji stan oslobodi - kaže Pešut.

Nakon današnje odluke Komisije slijedi žalbeni rok od 15 dana u kojemu podnositelji zahtjeva imaju pravo uložiti prigovore na rješenje Komisije. Takvih prigovora u pravilu bude, kaže nam Pešut, pa može doći do sitnih korekcija na listi ukoliko se ovi prigovori, prije svega potkrijepljeni dokumentacijom, pokažu osnovanim.

- Ukoliko neki podnositelji zahtjeva dokažu da im je status drugačiji, o žalbama odlučuje gradonačelnik, uz asistenciju našeg odjela i Odjela za gospodarenje imovinom. Tek nakon toga lista postaje važeća, a to je 21. siječnja kada ističe rok dosadašnjoj listi. Korekcija ima svake godine pa će ih vjerojatno biti i ove jer neki građani i putem prigovora pokušavaju što prije doći do stana, međutim, u vrlo malo slučajeva se pokaže da su bili u pravu - pojašnjava nam Pešut.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno