MIROSLAV VABEC Imamo kvalitetu za Skupinu I

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Uz Josipa Viduku najstariji je igrač Odbojkaškog kluba Zadar. Uz Bobana Čavraga (Sisak) i Marija Grubišića (Šibenik) jedan je od trojice igrača koji nisu Zadrani. Nije ni „fetivi" Posedarac, no njegova je adresa odnedavno upravo u Posedarju.

- Došao sam tamo živjeti sa suprugom i sinom jer smo se počeli baviti turizmom - kaže Miroslav Vabec (32), primač i korektor momčad s Višnjika. Vabec je standardni član prve postave, a dobar dio posla odrađuje na - rutinu! Naime, iza njega je deset godina karijere u matičnom Čakovcu, potom u Varaždinu i Centrometalu, odakle je ovo ljeto stigao u Zadar. Centrometal je lani bio četvrti u Prvoj A ligi, a značajan doprinos u tom dosegu dao je i Vabec. Njegov dolazak u Zadar spominjao se i u ljeto 2012., ali tada se Vabec odlučio za Varaždin.

- Nismo se uspjeli dogovoriti, no bila je to samo kratka odgoda mog dolaska u Zadar.

Zna se da odbojkaši u Zadar ne dolaze zbog dobrog ugovora ni visokih plaća.

- Jasno je da u Zadar nisam došao zbog novaca. Došao sam jer sam se doselio ovdje, a žalio sam se i dalje baviti odbojkom na višoj razini od potpuno amaterske. U tome smo Zadar i ja našli zajednički interes. Dobro se i redovno trenira, atmosfera je jako dobra i za klub ovog ranga to je već velika stvar.

Zadar je u dobroj seriji u Skupini II. Sa šest pobjeda u posljednjih sedam utakmica "plavi" su na drugom mjestu, s bodom zaostatka za vodećim Šibenikom.

- Nešto smo lošije počeli sezonu. Trebalo nam je nekoliko kola za uigravanje. Nakon 4. kola stvari su sjele na svoje mjesto. Počeli smo pobjeđivati i u gostima, a posebno su važne pobjede u Varaždinu i Šibeniku.

Pred Zadrom se otvaraju velike mogućnosti u borbi za jedno od prva dva mjesta u Skupini II. Takav uspjeh osim plasman u doigravanje za prvaka Hrvatske značio bi i nastupanje u Skupini I sljedeće sezone.

- Osobno, moje su ambicije igrati u Skupini I. Kakvi su planovi kluba ne znam, ali kvaliteta momčadi koju sada imamo daje nam za pravo nadati se ulasku u gornji dom. Rezultati koji postižemo tome idu u prilog.

Kako bi se Zadar snašao u Skupini I?

- Ispred nas su obje Mladosti i Centrometal, ali i s njima se može igrati, posebno na domaćem terenu. S ostalim sastavima bili bismo najmanje ravnopravni.

Natjecateljsku 2014. Zadrani će završiti u nedjelju gostovanjem kod posljednjeg Broda. Potom slijedi pet tjedana odmora, a nakon toga preostala tri kola prvog dijela Skupine II.

- Prema poziciji na ljestvici trebali bismo biti favoriti u Brodu. Međutim, to nas ne smije zavarati. Moramo ozbiljno shvatiti tu utakmicu i s tri boda zaključiti za klub vrlo uspješnu 2014. godinu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno